Nieuw bestuur RTV Katwijk

RTV Katwijk heeft een nieuw bestuur. In de Algemene Ledenvergadering van vorige week woensdag hebben de leden in meerderheid zeven nieuwe bestuursleden gekozen.


Het vorige bestuur is in mei afgetreden, nadat bleek dat plannen om te komen tot een federatie met Bollenstreek Omroep onvoldoende steun kreeg van de medewerkers.


Pieter Kuijt is gekozen tot voorzitter van RTV Katwijk. Kuijt is burgerraadslid voor de VVD en tevens vicevoorzitter. Deze taken legt hij nu neer.


Verder zijn Jaap de Mooij, Jaap Schaap, Jacques Alers, Marcel van der Vijver en Han van de Kamp benoemd tot bestuurslid. 


De zeven bestuursleden vormen een nieuw bestuur waarin gewerkt gaat worden naar een nieuw beleidsplan. Dat beleidsplan wordt in het najaar aan de leden voorgelegd.


Kuijt liet tijdens de ALV weten contact te hebben met de gemeente. Het bestuur wil de omroep professionaliseren en samenwerken met diverse organisaties en media-instellingen. Daartoe zullen komende zomer gesprekken worden gevoerd. Daarmee blijft het idee van samen sterker overeind, alleen niet in de vorm waartoe het vorige bestuur was gekomen.


Huurkorting commerciële huurders 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk heeft vorige week besloten ook de commerciële huurders van gemeentelijk vastgoed tegemoet te komen door het verlenen van een huurkorting. Hiervoor is een reservering opgenomen van 420.000 euro.


Door de landelijke Covid-19 maatregelen zijn veel huurders van gemeentelijk vastgoed omzet misgelopen. 

De pandemie wordt door het college gezien als onvoorziene omstandigheid waarvan de financiële consequentie niet alleen door de huurder kan worden gedragen, maar redelijkerwijs door de verhuurder en de huurder gedeeld dienen te worden.


Huurkorting

De gemeente heeft deze steunmaatregel opgesteld voor commerciële huurders van gemeentelijk vastgoed die geen subsidierelatie hebben met de gemeente én vanwege de maatregelen geen of weinig gebruik hebben kunnen maken van het gehuurde. 

Deze groep huurders kan aanspraak maken op een huurkorting van 50 procent van de huurprijs (exclusief servicekosten en btw) voor de periode april 2020 tot en met juni 2020 en voor de periode januari 2021 tot en met mei 2021.


Aanvragen steunmaatregel

Wilt u gebruik maken van bovenstaande steunmaatregel? 


Op www.katwijk.nl/steunmaatregel ziet u onder ‘lokale regelingen' welke voorwaarden gelden en welke documenten u moet aanleveren om in aanmerking te komen.