Alle aandacht voor Mascha van Duyvenbode van De Vrolijke Noot. | Foto: Monique Oomen
Alle aandacht voor Mascha van Duyvenbode van De Vrolijke Noot. | Foto: Monique Oomen Foto: Monique Oomen

Katwijkse parochiekern vol vertrouwen de toekomst tegemoet

In de feestelijke viering zondag 11 juli met als voorgangers Mgr. Van den Hende, de bisschop van Rotterdam, en pastoor Franken, van de parochie H. Augustinus, werd stilgestaan bij het 175-jarig bestaan van de parochie(kern) H. Joannes de Doper. Op een symbolische wijze werd het jubileumcadeau, comfortabele kerkbankbekleding, aangeboden. Kinderkoor De Vrolijke Noot wist met de liedteksten en haar enthousiasme de harten van alle kerkgangers te raken. En hoe jong ze ook nog zijn, ook dit koor had één jubilaris in haar gelederen.


Astrid van der Valk van de evenementencommissie bood na een fraaie en pakkende toespraak aan het einde van de viering het jubileumcadeau aan Leen de Best, voorzitter van de beheercommissie, aan. De comfortabele kerkbankbekleding voor alle bezoekers aan dit fraaie kerkgebouw was nu in fase één aangebracht. ‘Fase twee volgt later’, zo liet de trotse Van der Valk weten.


Jonge jubilaris

Als je op De Vrolijke Noot blijft zingen t/m groep 8 dan ontvang je de ‘Gouden Duim’. Deze eer was er nu voor Mascha van Duyvenbode en zij ontving deze uit handen van dirigente Agnes Bol. Daarmee is ze al het 37e koorlid dat deze beloning mocht ontvangen. Mooi was het dat de bisschop aan haar ook de ‘Gouden Speld’ en oorkonde kon overhandigen. 

Deze komen sinds 2018 van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en zijn bestemd voor kinderen die minstens vijf jaar deel uitmaken van een kinderkoor in het bisdom Rotterdam. Dat ze het meer dan verdiende, liet Mascha in de viering ook nog horen met een prachtige solo. Een klaterend applaus viel haar ten deel. 

‘Koffie plus’ 

Na afloop van de viering werd er op het fraaie schoolplein van de buren, RKBS de Horizon, onder het genot van diverse vloeistoffen en hapjes door genodigden en parochianen nog twee uur heerlijk nagepraat terwijl de jongste parochianen ook heerlijk konden spelen. 


Deze jubileumviering is via ‘Uitzending gemist’, ‘Regulier’, ‘Maand 7’ en ’11 juli’ terug te bekijken en de foto’s van deze viering en de aansluitende ‘feestelijke koffie plus’ staan in de rubriek ‘Fotogalerij’ ook op de website 

www.joannesdedoper.nl. 


Van der Valk: ‘En als evenementencommissie hebben we alle komende maanden nog een verbindende jubileumactiviteit op stapel staan. We gaan dus met elkaar vol vertrouwen de toekomst tegemoet. En dat betreft zeker ook fase twee van het aanbrengen van deze comfortabele kerkbankbekleding.’



Gebruik altijd een tweede slot

Laat uw fiets niet stelen!

Een fiets is een gewild object voor een dief. Vooral elektrische fietsen zijn op dit moment populair. Alleen al in juni en een deel van juli zijn er in Katwijk bijna 20 fietsen gestolen. 


Dit gebeurt niet alleen in het centrum of op de Boulevard, maar ook in andere delen van de gemeente. 

Gemeente doet daarom de oproep om een fiets altijd goed vast te zetten en altijd gebruik te maken van een apart tweede slot. ‘Maak het dieven lastig.’ 

Politie en gemeente zetten zich actief in om fietsendiefstal te voorkomen. Denk aan actieve surveillance, de inzet van lokfietsen, fietscoaches op de Boulevard bij warme dagen en diverse voorlichtingsacties. 

Ook de komende periode gaan politieagenten en boa’s het gesprek aan met fietsers over het goed afsluiten van de fiets.


Wat kunt u doen? 

U kunt zelf ook veel doen om diefstal van uw fiets te voorkomen.

Zet uw fiets altijd vast met een tweede slot. Gebruik hierbij echt een apart slot. 

Is er geen vast object in de buurt? Het tweede slot kunt u ook vastzetten aan het frame en voorwiel.

Haal de fietscomputer en accu van de fiets als u deze op slot zet.

Bel direct met 112 bij verdachte situaties.

Doe altijd aangifte.