Hartstocht strandeditie

De Hollandse kustlijn kleurt zaterdag 2 en zondag 3 oktober rood door de wandelaars die dan de Hartstocht strandeditie van de Hartstichting lopen. Zij vertrekken vanaf het Beach Stadium in Scheveningen en leggen 10, 20, 30 of 40 kilometer af door het bijzonder mooie en afwisselende gebied van Nationaal Park Hollandse Duinen. De 30 en 40 kilometereditie wandeltocht doet ook Katwijk aan.


In het weekend van 2 en 3 oktober maken vele wandelaars samen een verschil tijdens de Hartstocht strandeditie. Een uniek evenement waarmee deelnemers door te wandelen geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe oplossingen om de harten van Nederland weer gezond te maken. En in de toekomst misschien zelfs volledig te genezen.


Gezond hart voor iedereen

Nationaal Park Hollandse Duinen is blij dat ze door het aangaan van de samenwerking een bijdrage kunnen leveren aan de belangrijkste doelstelling van de Hartstichting: een gezond hart voor iedereen. Daarnaast biedt het Nationaal Park Hollandse Duinen en Staatsbosbeheer een mooie kans om de wandelaars op de route nog wat bij te brengen over het bijzondere (natuur)gebied tussen stad en strand.


‘We zien dat het afgelopen jaar inwoners van en bezoekers aan Nationaal Park Hollandse Duinen de natuur nog meer zijn gaan waarderen en dat wandelen voor velen een favoriete activiteit werd. Het is fantastisch dat de Hartstocht strandeditie ervoor kiest om deze editie te wandelen door het nationaal park’, zegt directeur Georgette Leltz van Nationaal Park Hollandse Duinen. 


Aanmelden

Aanmelden voor deze bijzondere editie van de Hartstocht kan vanaf nu. Op www.hartstocht.nl staat meer informatie over het evenement en inschrijving.


 

Zaterdag 17 juli

Koudetraining op de Goerie

Kou sterkt het immuunsysteem en dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Steeds meer mensen ontdekken dat koud douchen hen goed doet, anderen duiken wat eerder in het seizoen in de nog koude zee. 


Een aantal ervaren koudetrainers organiseren samen een workshop Koude Training op zaterdagmiddag 17 juli op sportpark de Goerie in Katwijk. Er wordt informatie gegeven wat stress en kou met elkaar te maken hebben en met yoga leert men met de beheersing van de adem te focussen. 


Daarna kan gekozen worden voor een wandeling en een duik in zee, samen met Trude Kuijt. Zij is gespecialiseerd in winterzwemmen en kan daar enthousiast over vertellen. 

Of men neemt het ijsbad, onder deskundige begeleiding van Jan Kraayenoord, Trijntje van Duijn en Jeroen van der Most van Spijk. 


Na afloop kunnen ervaringen worden gedeeld onder het genot van een soepje. Bijdrage 42,50 euro. 

Aanmelden via de agenda op

www.bewustbollenstreek.nl