Wethouder Rien Nagtegaal, burgemeester Cornelis Visser en Commissaris van de Koning Jaap Smit (v.l.n.r.) | Foto: Marc Wonnink
Wethouder Rien Nagtegaal, burgemeester Cornelis Visser en Commissaris van de Koning Jaap Smit (v.l.n.r.) | Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

Officiële opening vernieuwde Julianabrug

De vernieuwde Koningin Julianabrug is alweer zo’n twee maanden in gebruik door verkeer, maar afgelopen vrijdag was de officiële opening. Dat gebeurde door Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Cornelis Visser van Katwijk met de onthulling van de nieuwe bronzen naamplaquette onder het kunstwerk ‘Zeepaardjes’.

De Commissaris van de Koning is vereerd om zijn naam terug te zien op de plaquette. '9 juli 2021 heropening door Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Cornelis Visser' prijkt op het bord onder de tekst '19 juni 1964 opening door Commissaris van de Koningin Jan Klaasesz'.

De brug werd vorig jaar na de zomer gesloten voor alle verkeer om een grondige renovatie en vernieuwing te ondergaan. Dat werd onder andere ingegeven door de komst van de nieuwe busdienst R-net. Voor voetgangers werd tijdens de bouwperiode overdag een pontje ingezet om van de ene naar de andere kant te komen. Al het andere verkeer werd onder andere via de provinciale weg en de Binnensluis omgeleid. 

De officiële opening van de brug werd ook gevierd met onder andere de direct omwonenden en toevallige passenten. Om iedereen te bedanken voor het geduld tijdens het werk aan de brug, bood de gemeente tussen 14.00 en 17.00 uur op de noordoostoever bij de Koningin Julianabrug een hapje en drankje aan met uitzicht op de vernieuwde brug.