Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Flinke toename besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen is ook in Katwijk afgelopen week flink gestegen. Er werden vorige week 76 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren er dat 18 en de week daarvoor slechts 6 (zie diagram). Er is vorige week niemand opgenomen in het ziekenhuis en ook niemand overleden als gevolg van het coronavirus. 

In vergelijk met de rest van de regio doet Katwijk het overigens nog goed. Procentueel zijn vanuit onze gemeente het minste aantal nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal gevaccineerde Katwijkers stijgt inmiddels ook flink. 31.819 Katwijkers (48,2 procent) hebben hun eerste vaccinatie gekregen en gaan komende weken hun tweede prik krijgen; 18.699 Katwijkers (28,3 procent) zijn al volledig gevaccineerd en dus voldoende beschermd tegen het virus.

In de regio is ook een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen. Dat aantal is zes keer hoger dan vorige week (van 312 besmettingen naar 2.287). Vooral onder jongeren nemen de besmettingen hard toe. Bij de 11 tot 30-jarigen is het aantal positieve testen verdrievoudigd.


Prikbus op Toeristenmarkt

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich komende dinsdag (20 juli) zonder afspraak laten vaccineren in de prikbus van de GGD Hollands Midden. Die prikbus staat dan van 10.00 tot 18.00 uur op het Andreasplein in Katwijk. Daar wordt geprikt met het Janssen-vaccin. Daarvan is maar één prik nodig voor complete bescherming. Twee weken na de prik heeft u genoeg antistoffen tegen het virus.

De GGD vraagt ter plekke om uw toestemming. Vergeet niet uw identiteitsbewijs en mondkapje mee te nemen. Mensen met een medische indicatie moeten eerst contact opnemen met hun huisarts.

Dit proefproject is een samenwerking tussen gemeente Katwijk en GGD Hollands Midden. Op deze manier wordt vaccineren voor iedereen makkelijker en laagdrempeliger. Als dit proefproject succesvol is, gaat de GGD vaker prikbussen inzetten. Het is dan de bedoeling om over een aantal weken op 35 plekken in de regio prikbussen neer te zetten. Hiermee hoopt de GGD dat nog meer mensen zich laten vaccineren.