Gert van Hoef schuwt een gedegen improvisatie op een eenvoudig lied niet. | Foto: pr
Gert van Hoef schuwt een gedegen improvisatie op een eenvoudig lied niet. | Foto: pr Foto: John van Kleef

Op dinsdag 20 juli in de Vredeskerk

Talent Gert van Hoef in Bätzconcert

Niemand minder dan Gert van Hoef komt dinsdag 20 juli naar de Vredeskerk aan het Baljuwplein in Katwijk aan Zee, om een orgelconcert te verzorgen op het historische Bätzorgel ( 1765). 


Het concert vangt aan om 20.15 uur. Aanmelden Batzconcert@vredeskerkkatwijk.nl en via 06 28046348 of in de hal van de kerk. De toegang bedraagt €7,50.Kinderen tot met 14 jaar gratis. U kunt bij ingang pinnen en contant betalen.


De 26-jarige Gert is een fenomeen. Dit bewijzen alle You Tube filmpjes. In de Vredeskerk is hij via beamerprojectie te volgen.

Hij heeft aan veel concoursen meegedaan om ervaring op te doen. Het Feike Asma concours en het Govert van Wijn Concours in de Grote Kerk te Maassluis waar hij de eerste plaats behaalde. Gert van Hoef speelde op dit concours een groot werk van Liszt.

Via lessen, vroeger van Evert van Veen en later van Herman van Vliet, mocht hij al vroeg naar het Conservatorium alwaar Jos van de Kooy hem nu onder zijn hoede heeft. Naast zijn studie aan het Conservatorium te Den Haag is het hem toegestaan ervaring op te doen door het geven van recitals. Dat is niet iedereen gegeven. Tevens schittert hij al op CD’s en DVD’s. Bijvoorbeeld Moreau-orgel St.Janskerk te Gouda en ook is zijn spel vastgelegd op het grote Stahlhuth-Jann orgel van de stad Dudelange in Luxemburg.


Moeilijkheidsgraad

Zijn roem werd uitgebreid door een fantastisch concert in de Victoria-Hall in Stoke on Trent in Engeland. Honderden bezoekers waren daar aanwezig om naar hem te luisteren in een – voor kenners te begrijpen- echt orgelprogramma als het gaat om de moeilijkheidsgraad. Het beheersen van moeilijke Bachwerken of Widor- orgelwerken gaat hem hoorbaar gemakkelijk af.


Daarnaast schuwt hij een gedegen improvisatie op een eenvoudig lied ook niet, omdat hij al een groot vormbesef mee gekregen heeft van zijn leermeester Jos van de Kooy. Ook deze belangrijke kant van het orgelspel ontwikkelt hij met verve. Dat hij ook koordirectie volgt, maakt hem voor de toekomst compleet.


Na afloop kunt u onder genot van koffie napraten in de grote zaal Aquamarijn in de kerk.

Het concertprogramma wordt u gegeven op de avond van het concert.




Dinsdagochtend 27 juli in Hoofdbibliotheek

LEGO-ochtend in Makersplaets

Elk steentje telt bij de Lego WeDo en Lego Spike-ochtend op dinsdag 27 juli van 10.15 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar ontdekken tijdens deze inspirerende ochtend of ze een echte Lego-bouwer zijn of er snel eentje gaan worden. 


In een ontspannen sfeertje bouwen de jonge deelnemers de leukste Lego-modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat ze gaan bewegen. Snel aanmelden maar want er kunnen slechts tien kinderen meedoen.


Programmeren 

Lego is populairder dan ooit. Kijk maar naar het succes van het televisieprogramma Lego Masters, waarin deelnemers strijden om de titel ‘beste Lego-bouwer’. En hoe leuk is het ook om creativiteit, technische kennis en fantasie in te zetten bij het bouwen met Lego. In de bibliotheek gaan de deelnemers aan de slag met Lego WeDo of Lego Spike. Leuke voorbeeldjes om te maken zijn onder meer: een slingerend aapje, een raceautootje of een bij & bloem. Maar de uitdaging zit er in om vooral je eigen fantasie te gebruiken.


Meedoen

Kinderen die hun steentje willen bijdragen aan een Lego-bouwwerkje zijn meer dan welkom om mee te doen aan deze leuke Lego-ochtend in de Makersplaets op dinsdag 27 juli. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deelname: 3,- euro per persoon. Kaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Bouwen met Lego is populair. | Foto: pr