Leerlingen Huig, Luca en Joris nemen de cheque in ontvangst. | Foto: pr
Leerlingen Huig, Luca en Joris nemen de cheque in ontvangst. | Foto: pr Foto: pr

Luisterlijn zoekt vrijwilligers

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo’n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo ‘n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers.


De Luisterlijn in Leiden is daarom op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens een online informatieochtend op donderdag 7 oktober vertellen we je graag meer over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je anoniem een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Als je na de enthousiast bent, dan kun je een training volgen. Je ontwikkelt dan je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijft de Luisterlijn je professioneel begeleiden, ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken vanuit huis of op één de 28 locaties. 

Meer over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn op www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk. Aanmelden voor de online informatieochtend kan via leiden@deluisterlijn.nl



Sponsorloop voor KiKa

Leerlingen COS lopen 10.000 euro bij elkaar

De inmiddels beroemde Kippen en Kuikenloop waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding en KiKa, kon wegens de coronamaatregelen dit jaar helaas weer niet doorgaan. Reden genoeg om zelf in actie te komen om dit goede doel te steunen, zo dachten 2 leerkrachten van de Christelijke Opleidingsschool (COS).


Samen met een aantal ouders vormden ze een klein comité en verzonnen een kleinschalig alternatief plan: de COS Kuikenloop.
Alle leerlingen van de Opleidingsschool liepen van 4 tot 9 juli een sportieve wandeltocht variërend van 1 tot 4 ,5 kilometer waarbij ze zich hebben laten sponsoren door familie en bekenden. Vanaf 28 juni stonden er KiKa spaarpotten klaar voor bijdrages, en het binnenkomende sponsorgeld werd ingezameld via tikkies. Dit liep zo goed ,dat de tikkies al snel hun limiet hadden bereikt en er inderhaast nieuwe linkjes verspreid moesten worden.
Op vrijdag 9 juli was de slotdag van het evenement waarbij alle leerlingen onder luid applaus een feestelijke finish-boog doorliepen en een mooie roos, een ijsje en een heuse oorkonde kregen.

Leerlingen Huig, Luca en Joris, die in hun jonge leven te maken kregen met kinderkanker, namen glimmend van trots de vette cheque van €10.000 in ontvangst. ‘Het was een ongekend succes', laat de organisatie weten. ‘Dit prachtige bedrag heeft werkelijk alle verwachtingen overtroffen, iedereen heel, heel hartelijk bedankt!'