DURF:

Gasvrij- en energiebeleid van Katwijk is onverstandig

Ingezonden n


De gemeente Katwijk en veel van haar inwoners zitten niet te wachten op de gasvrijplannen zoals die door het college worden voorgesteld met een prijskaartje van zo’n 1,2 miljard euro tot 2050. 1,2 miljard euro, dat is zo’n 43 miljoen euro per jaar aan maatschappelijke kosten die moeten worden betaald.


Niet door het college, maar door Katwijkers in Rijnsoever, de Hoornes, Cleijn Duin en de Molenwijk, Rijnsburgers in Frederiksoord en Valkenburgers in het Duyfrak.


Het zijn de verkeerde keuzes die nauwelijks helpen om de CO2 te reduceren. De gemeente zou juist een nuchter geluid moeten laten horen in een tijd dat er al ontzettend veel in onze gemeente wordt gedaan om te verduurzamen: denk aan isolatie, zonnepanelen op daken, sloop- en nieuwbouw en natuurlijke duurzame nieuwbouw.


Windmolens

In de Regionale Energiestrategie worden ook windmolens rondom het Valkenburgse Meer en zelfs zonnepanelen op water voorgesteld, terwijl de gemeente juist bezig is met het proces om van het Valkenburgse Meer een levendig recreatiegebied te maken waar de toekomstig bewoners van Valkenhorst ook in alle rust kunnen recreëren. Waar zijn we dan mee bezig?


Vorige week werd bekend dat er de komende jaren honderdduizenden woningen in onze regio moeten worden gebouwd om de wooncrisis tegen te gaan. De druk wordt voor een groot deel op onze regio gelegd.



Zeer onrealistisch

Het is een kwestie van tijd voordat we ons realiseren dat het zeer onrealistisch is om te denken dat daar de plaatsing van grote zonneweides en windmolens bij kan komen.


Het is een kwestie van tijd voordat men zich realiseert dat er op energiegebied de afgelopen jaren een verkeerde afslag is genomen. We moeten duidelijke keuzes maken over onze schaarse ruimte.

DURF stemt tegen vliegverkeer amendement van GemeenteBelangen


Vliegverkeer

De kans is groot dat u ergens in deze krant een ingezonden stuk vindt van GemeenteBelangen over hun aangenomen amendement rond het vliegverkeer. DURF heeft hier niet mee ingestemd omdat een regionaal samenwerkingsverband zich vooral op haar kerntaken moet focussen.


Een lobby richting Schiphol of het Rijk moet breder worden gedaan dan alleen met Holland Rijnland. Daarnaast zijn er al veel positieve ontwikkelingen in de luchtvaart die de leefbaarheid ten goede zullen komen. Het pessimisme richting de toekomst dat in dit amendement naar voren komt delen wij dan ook niet en daarom hebben wij tegengestemd.