Ananta wil mensen beroeren, betrekken en laten genieten. | Foto: pr
Ananta wil mensen beroeren, betrekken en laten genieten. | Foto: pr Foto: pr

Optreden in Soefitempel op zondag 27 juni

Kwartet Ananta verbindt westerse en Indiase klassieke muziek

Kwartet Ananta geeft zondag 27 juni een concert in de Soefitempel in Katwijk aan Zee. Het optreden start om 20.00 uur. Kaarten kosten 20 euro. Ananta bestaat uit Emmy Storms op viool (winnares Grachtenfestival prijs), Lenneke van Staalen op Indiase viool, Cynthia Liem op piano en Heiko Dijker op tabla.


Emmy Storms, geboren in Katwijk in 1988, behoort zonder twijfel tot Nederlands meest overtuigende viooltalenten. Ze trad al vaker op in de Soefitempel, onder andere met het Trio Suleika, het Magma Duo, Tangata en als solist met de Haagse Beek. Ananta verbindt twee klassieke muziekculturen met elkaar en creëert daarmee een uniek geluid en oeuvre.

Het kwartet brengt een wervelende en grensoverschrijdende interactie tussen westerse gecomponeerde klassieke muziek en Indiase geïmproviseerde klassieke muziek, en alles wat daar tussenin kan bestaan.

Ananta vertolkt onder anderen werken van Ten Holt, de Falla, Moessorgsky en ter Veldhuis, Indiase raga's en tabla repertoire. Uiteraard op geheel eigen wijze.

‘Muziek maken is het leukst met andere mensen’, vertelt Emmy Storms. ‘En met die mensen bedoel ik zowel medemusici als publiek. Beiden kunnen je inspireren en zorgen voor een mooier resultaat. Het contact maken met anderen zorgt voor de mogelijkheid tot uitwisseling. Het wordt één geheel van mensen die allemaal evenveel meegezogen worden door de geweldige kracht van de muziek, en allemaal bijdragen tot de sfeer die er ontstaat.’

In een tijd waarin samenzijn en live interactie lang niet vanzelfsprekend was, maar meer dan ooit waardevol en belangrijk, wil Ananta haar liefde voor de muziek weer delen met het publiek, in live setting. Om mensen te beroeren, te betrekken en te laten genieten.

Kaartjes reserveren via

www.heikodijker.com/ananta



UNI Katwijk start nieuwe blokfluitklas

Voor kinderen vanaf 6 jaar die willen beginnen met muziek maken, start UNI Katwijk vanwege groot succes weer met een nieuwe klas voor blokfluitles.


Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met muziek, noten lezen en samenspelen.

Blokfluitlessen zijn voor de meeste kinderen de eerste stap om te ervaren hoe leuk muziek maken is. UNI Katwijk heeft inmiddels jarenlange ervaring met het geven van deze lessen en start voor de zomervakantie op woensdag 7 juli met een nieuwe klas. Ben je nieuwsgierig en lijkt het je leuk om jouw kind kennis te laten maken met alles wat met muziek te maken heeft? Dan ben je om 14.45 uur van harte welkom in het clubgebouw aan de Weth. D. Ouwehandstraat 39a in Katwijk.


Opgeven of meer informatie?

Stuur dan een mailtje naar

secretaris@uni-katwijk.nl