En aanleg verdiepte Tjalmaweg

Tijdelijke N206 vanaf                 1 augustus in gebruik

Tijdens de aanleg van de verdiepte N206 als onderdeel van de RijnlandRoute, maakt het verkeer gebruik van een tijdelijke weg aan de noordkant van de huidige N206. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt deze tijdelijke N206 op zondag 1 augustus in gebruik genomen. Boskalis start daarna met de aanleg van de verdiepte ligging van de N206 ir. G. Tjalmaweg. Dat meldt de gemeente op haar website.


De komende periode wordt gewerkt aan de afbouw van de tijdelijke N206. Dit houdt in dat de onderlagen worden geasfalteerd en de ‘bovenbouw’ wordt gerealiseerd. Denk hierbij aan het aanbrengen van barriers met geluidschermen (inclusief fotoprintdoek), verkeersborden, geleiderails, afwerken van de bermen en het plaatsen van openbare verlichting.


In de week voor de openstelling (naar verwachting zondag 1 augustus) worden de definitieve deklaag (zogeheten stil asfalt) en de belijning aangebracht.

In overleg met de gemeente Katwijk, de provincie Zuid-Holland, politie, brandweer en vervoersbedrijf Arriva is afgestemd dat deze ingebruikname in één keer - met het oog op verkeershinder en verkeersveiligheid - de voorkeur heeft boven een ingebruikname in fasen.

Dit zorgt voor minder verkeersomzettingen, minder weekendafsluitingen en een eenduidiger en dus veiliger wegbeeld.

Het westelijke deel van de tijdelijke N206 is hierdoor wel wat langer in gebruik dan bij een gefaseerde aanleg.


Lopende beroepszaak

Tegen de vergunningen voor de tijdelijke N206 loopt nog een beroepszaak bij de Raad van State (RvS). Het is op dit moment niet bekend wanneer de RvS de beroepszaak behandelt en een uitspraak doet.

De voorlopige voorziening is door de RvS afgewezen. De geldigheid van vergunning is daarmee ingegaan op de dag na die uitspraak.

Dat betekent dat de werkzaamheden en ook de ingebruikname van de tijdelijke verlegging kunnen doorgaan.