Natuurschilderijtje door Marleen Dijkdrent. | Foto: pr
Natuurschilderijtje door Marleen Dijkdrent. | Foto: pr Foto: pr

Weer welkom in digiTaalhuis Bibliotheek Hoornes

Iedereen kan weer naar het digiTaalhuis komen voor hulp en ondersteuning. Het digiTaalhuis is te vinden in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.


In de Taaloefengroepen op maandag en dinsdag is iedereen welkom die beter Nederlands wil leren praten. Er zijn meerdere groepen met verschillende niveaus. Aanmelden bij Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk: via mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of appen naar 06 53588720.

Op woensdagmiddag is er tussen 15.00 en 16.00 uur voorlezen en knutselen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur is er de Schrijftafel. Hier kun je oefenen met Nederlands schrijven. Op vrijdag is er tussen 10.30 en 11.30 uur een moeder-kindgroep over taal op school.


Spreekuren

Ook de spreekuren zijn weer begonnen.

Het spreekuur bij digitale problemen met computer, tablet, telefoon, e-books etc. is er op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.

De spreekuren Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur en op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt hier ook hulp krijgen bij het maken van een afspraak voor vaccinatie bij de GGD.

Het spreekuur sollicitatiecoach is op afspraak (neem contact op met Monique Kromhout).

Ook de digiTaalcoach is er weer om mensen te helpen met de taaloefenprogramma’s op de computer. Hij is er op maandag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.


Coronamaatregelen

De bibliotheek volgt strikt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Blijf vooral thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Luister verder altijd naar de instructies van de bibliotheekmedewerkers.

Voor meer informatie over de activiteiten in het digiTaalhuis: Monique Kromhout (Taalhuiscoördinator Bibliotheek Katwijk), te bereiken van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren op 071 2074171 of 06 53588720.



Online knutselworkshop BoekStartfestival

Over dit leuke natuurschilderijtje (zie foto) laat Marleen Dijkdrent alles zien in haar superleuke knutselworkshop tijdens het online mini BoekStartfestival op zaterdag 19 juni van Bibliotheek Katwijk (www.bibliotheekkatwijk.nl/boekstartfestival). Marleen heeft het filmpje opgenomen op het terrein van het minivoedselbos in de Duinvallei.


Het is één van de online activiteiten ter gelegenheid van 10 jaar BoekStart in Katwijk én de eerste landelijke BoekStartdag. Tijdens dit BoekStartfestival kan iedereen thuis de volgende activiteiten bekijken: een muzikale voorstelling, een knutselworkshop, boekentips en meer. Alles is gratis te volgen via de website van de bibliotheek.

Voor de swingende muzikale voorstelling ‘Coco kan het!’, een samenwerking tussen Muziekschool Katwijk en bibliotheek, moet je je vooraf even aanmelden: stuur tot en met vrijdag 18 juni een mailtje naar activiteiten@bibliotheekkatwijk.nl en je ontvangt een link.


Doe op 19 juni mee met dit online feestje op: www.bibliotheekkatwijk.nl/boekstartfestival