Goeiendag neef


Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: martin@watermail.com

van: daan@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef



Lieve Martin,


Ja, jij verwacht nou natuurlijk weer een verhaal van Daan. Maar dat gaat deze week niet door. Hier spreekt zijn vrouw Marie. Ik gebruik z’n mailadres naar even om je te mailen. Daan vindt het goed hoor. Hij zegt: doet het maar een keertje. Dus hier ben ik dan. Het mot me namelijk effe van ’t hart dat sinds Daan met jou heen en weer mailt, hij niet meer de oude is. Wat jullie allemaal bepraten via die mail… man man, de honden lusten er geen brood van. En voor Daan is het ook niet goed. Soms wordt-ie ’s nachts zwetend wakker en roept: ‘Sonny Spek!’ Of: ‘Sloop! Gast- en Weeshuis! Corona! Julianabrug! Wegomleggingen!’ Of hij ziet ineens oud-koningin Beatrix vliegen over Kattek. En dan ziet-ie weer kippen in een boom zitten, zegt hij. Hij maakt zich tegenwoordig overal druk om, terwijl het vroeger zo’n rustig mannetje was. Deze week kwam-ie weer verhit thuis na een lekker fietstochtje. Hij zegt: ‘Het is toch niet te geloven! Ik fiets voorbij de buitensluis naar het parkeerterrein, staat er ineens een bord dat de fiets rechtsaf moet. Dus dat doe ik. Wat denk je? Rij ik zo de KNRM-redschuur in. Of nee, de deur was dicht, dus ik knal er tegenaan. Bleek dus dat ik nog een endje door moest fietsen voordat ik rechtsaf kon. Ze kunnen in Katwijk nog geeneens fatsoenlijke borden neerzetten!’

Nou Martin, je begrijpt, Daan was over de rooie. Al die drukte is niet goed voor zijn gezondheid. Hij moet aan z’n hart denken. Kunnen jullie tweeën niet over gezellige, rustige dingen mailen? Bijvoorbeeld over de kinderen of de kleinkinderen? Nu moet ik hem elke week helemaal tot bedaren brengen.


Om nog maar niet te spreken over jou. Jij ken d’r ook wat van. Onderlest zat je maar te urreme over de nieuwe Julianabrug en Sail Katwijk. En dan haal je de hele santenkraam erbij, van dit, en van dat, en van gunter… Waar je het allemaal vandaan haalt, Joost mag het weten! Jij mag ook weleens aan je gezondheid denken, Martin. Nou ja, ik heb gezegd. Het moest een keer van m’n hart. Wat jullie verder doen, moeten jullie zelf maar weten. Al mailen jullie nog tot sint juttemis, het zal mijn tijd wel uitduren. Al vraag ik me af welke Katwijker nou echt op jullie gezeur zit te wachten! Nou ja, afijn, het beste hoor.


Dikke kus,

Marie




Zwaargewond door val

Afgelopen maandagmiddag rond 14.15 uur is een persoon hard ten val gekomen op het fietspad aan de Hoorneslaan in Katwijk.

De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder het traumateam. De helikopter landde bij het ongeval.

Het slachtoffer werd gestabiliseerd en onder begeleiding van een trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.