Over aardgasvrij wonen

Gemeente online in gesprek met bewoners

Er is op dinsdag 15 juni van 19.30 tot 20.30 uur een tweede facebook vragenuur over de concept warmtevisie. Ook organiseert de gemeente drie online buurtgesprekken op 23 en 30 juni, en op 1 juli, van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de online buurtgesprekken kan via

www.katwijk.nl/warmtevisie.


De overstap naar een andere manier van verwarmen betekent veel voor de woonsituatie van bewoners. Op 18 november neemt de gemeenteraad een besluit over de warmtevisie. De warmtevisie ligt nu ter inzage voor inspraak. De gemeente wil de komende periode verder in gesprek gaan met bewoners en bedrijven over het stap voor stap aardgasvrij maken van de gemeente Katwijk.


Wethouder Jacco Knape: ‘Het eerste vragenuur op facebook heeft veel kijkers getrokken en er zijn heel veel vragen gesteld. Daar ben ik heel blij mee, want daaraan kan je zien dat al veel bewoners bij dit onderwerp betrokken zijn. Het is belangrijk om samen naar mogelijkheden in de buurt en naar de wensen van bewoners te kijken. En het moet voor iedereen betaalbaar zijn. Want alleen door dit samen te doen zorgen we voor een fijne toekomst. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen’.


Het facebook vragenuur van 12 mei is terug te kijken op de website van de gemeente.


Meedenken over
uw aardgasvrije buurt

Op dinsdagavond 15 juni van 19.30 tot 20.30 uur organiseert de gemeente een tweede vragenuur op facebook. Hier beantwoordt wethouder Jacco Knape vragen van bewoners over de warmtevisie en de mogelijkheden op het gebied van aardgasvrij wonen.


Ook organiseert de gemeente op woensdag 23 juni, woensdag 30 juni en donderdag 1 juli online buurtgesprekken via Microsoft Teams. Van 19.30 tot 21.00 uur kunnen bewoners in kleine groepen dieper in gesprek over aardgasvrij wonen.


Het verschilt welke onderwerpen tijdens welk buurtgesprek worden besproken. Op woensdag 23 juni wordt gekeken naar verkenningsbuurten waar een warmtenet wordt voorgesteld.


Op woensdag 30 juni worden de verkenningsbuurten besproken waar een warmtepomp de beste optie lijkt. Op donderdag 1 juli gaat het over de toekomst van aardgasvrij wonen in de gemeente Katwijk.


Aanmelden voor de buurtgesprekken kan via www.katwijk.nl/warmtevisie. Op www.katwijk.nl/aardgasvrij kunt u antwoorden vinden op een aantal veel gestelde vragen over aardgasvrij wonen.