Helena Basilova brengt een eerbetoon aan fantasie. | Foto: pr
Helena Basilova brengt een eerbetoon aan fantasie. | Foto: pr Foto: pr

K&O klassiek: pianoconcert door Helena Basilova

Na alle annuleringen van het concertprogramma 2020-2021 van K&O wordt dit seizoen alsnog afgesloten met een pianoconcert door Helena Basilova op vrijdag 2 juli in de Soefitempel.


Het boeiende werk van deze pianiste omvat twee werelden: de uitgestrekte wereld van haar Russische afkomst en de hedendaagse wereld van moderne componisten en technologie. Geworteld in een diep begrip van traditie en interpretatie, werkt Basilova samen met componisten en artiesten over de hele wereld en is toegewijd aan het vinden van nieuwe interfaces tussen uitvoerder en publiek.


Het voortdurend verlangen naar alternatieven voor het bekende zorgt ervoor dat Helena naar plaatsen gaat, mensen ziet en dingen probeert – want daarin ligt de mogelijkheid om een nieuw inzicht, een compositie, een geluid of een manier om zichzelf uit te drukken - te vinden.


Rijk muzikaal verhaal

Helena’s onderzoek vertrekt altijd vanuit een grotere context. Het drijft haar om zijstappen te maken en verschillende aspecten met elkaar te verbinden die uiteindelijk een rijk, muzikaal verhaal vormen.


Haar nieuwste album is een eerbetoon aan fantasie, aan het onbekende en aan alles wat magisch is in deze wereld.

Door het thema verzamelde zij muziek van Medtner, Myaskovsky. Prokofiev, Janacek, Schnittke en Bagri.

Elena Firsova droeg bij met een nieuwe compositie ‘A Fearful Fairy Tale’, waarmee het album zijn naam kreeg.

Op het programma staan: W.A. Mozart - Fantasie C-minor; R. Schumann - Fantasie C-minor en S. Prokofiev - Sonate no. 4 C-minor.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er slechts 42 zitplaatsen beschikbaar en is er geen pauze.

Een vriendelijk verzoek om een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Er zijn vaste plaatsen in de zaal, uiteraard op anderhalve meter en deze worden u toegewezen door onze vrijwilligers.

Aanvang van het concert is 20.15 uur en een half uur voor aanvang gaat de zaal open.

Kaarten à 15 euro voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op vrijdag 2 juli kunt u online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 in Katwijk of telefonisch te reserveren op 071 4016400 (maandag-vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur 's morgens).