Afbeelding
Foto: CvdS

Kunstenaars aan de slag voor Rijnsburg Oranje Expositie

Wie het Zilveren Penseel voor 2021 in de wacht wil slepen en de mogelijkheid wil aangrijpen te exposeren in de hal van De Burgt, kan meedoen met de 43e Rijnsburg Oranje Expositie.


Rijnsburgers, oud-Rijnsburgers en Valkenburgers, die met diverse vormen van beeldende kunst bezig zijn, kunnen zich op dinsdag 6 en donderdag 8 juli van 19.30 tot 20.30 uur in­schrijven bij het comité in De Burgt, Koomansplein 1.

Het Comité Rijnsburg Oranje Expositie doet een beroep op elke amateurkunstenaar om er in de feestweek van 6 t/m 28 augustus weer een prachtige expositie van te maken. De officiële opening en prijsuitreiking vinden plaats vrijdagavond 6 augustus om 20.00 uur in de hal van De Burgt.


De amateur kunstenaars kunnen zich inschrijven voor diverse categorieën. Van schilderen tot beeldhouwen en van handwerk tot fotografie. Alle beel­dende kunst, creatieve uitingen en dergelijke zijn toegestaan. Men dient wel twee tot maximaal vier kunstwerken van dezelfde categorie in te leveren. Deze moeten voorzien zijn van een goed ophangsysteem, naam, adres, categorie en de titel van het kunstwerk. Een deskun­dige jury beoordeelt deze werkstukken. Naar aanleiding van de inzendingen wordt het Zilveren Penseel en andere prijzen toegekend.


Expositie

De expositie, die in de feestweek en twee weken daarna wordt gehouden, wordt van bloemen voorzien en is alle dagen van de week geopend. De kunstwerken kunnen op dinsdag 6 en donderdag 8 juli worden ingeleverd. Vorige keren waren de inzendingen zo goed, dat verschillende deelne­mende kunstenaars zijn gevraagd te exposeren. Naast olieverf, aquarel, ets, tekening, beeldhouwwerk, foto­grafie, is handwerk welkom.

Wie mee wil doen kan in elk geval aan de slag. Deelname is gratis.

Voor informatie Edith Heule 071- 4020361 of Ida Zwaan 06 22970671.


De Zonnetuin viert feest

Ze kregen op jonge leeftijd verkering en werken nu al meer dan 30 jaar samen in hun gezellige winkel de Zonnetuin. Het echtpaar Kees en Sandra van Delft viert deze maand, met hun enthousiaste team van medewerkers, dat zij al 30 jaar verse groenten en fruit verkopen in Rijnsburg.

Door Carin van der Spijk-Kralt

De eerste productkennis van groenten en fruit hebben, zowel Kees als Sandra, opgedaan in de winkel van Gerrit Kromhout, die in de Hoftuin een groentewinkel runde. Sandra vertelt hierover: ‘Toen Kees 12 jaar was is hij in deze winkel begonnen. Eerst als bijbaantje, later als fulltime kracht. Toen Kees 18 was stopte Gerrit met zijn winkel. Kees is toen bij Vitamarkt in Oegstgeest gaan werken. Ik wilde kraamverpleegster worden en volgde hiervoor een opleiding. Als zaterdagbaantje ben ik toen in de groentewinkel van Kromhout gaan werken. Via een advertentie werden we geattendeerd dat er in het Remisekoopcentrum een groentewinkel zou komen op franchise basis. Wij zijn hier toen begonnen met onze groentewinkel. Na 5 jaar als franchise ondernemer deze winkel gerund te hebben, konden we de winkel overnemen en waren we echt ‘zelfstandige’ ondernemers.’


In de Hoftuin

Een verswinkel in de Hoftuin bleef Kees en Sandra altijd wel trekken. Na tien jaar was het zover. ‘We konden de winkel van Wetselaar overnemen en zo verhuisde de Zonnetuin in 2001 naar de Hoftuin. En waren wij weer op ons ‘oude’ plekkie’, aldus Sandra.

De Zonnetuin staat voor de beste kwaliteit van verse producten. Het grote assortiment van dag verse groenten en fruit wordt met veel zorg geselecteerd. Gezond eten staat bij de Zonnetuin dan ook voorop. Ook kunt u bij de Zonnetuin terecht voor heerlijke authentieke gerechten.

Op de vraag hoe het is om elke dag met elkaar te werken en samen een winkel te runnen laten Kees en Sandra lachend weten: ‘Wij weten niet beter. Samen doen we de dingen die we leuk vinden. Toevallig zijn we deze week ook 31 jaar getrouwd.’ De taken heeft het echtpaar wel verdeeld. Zo verzorgt Sandra de invulling van de winkel en draagt ze zorg voor de koude gerechten, zoals de salades en wraps. Kees houdt zich bezig met de ‘warme’ kant. Sandra: ‘We hebben een goed team van mensen om ons heen, waarbij Ernesto onze rechterhand is. Ook is er een avond ploeg die produceert voor de volgende dag.’


Om de dertigste verjaardag van de Zonnetuin te vieren zijn er de komende weken voor de klanten leuke acties. ‘Vier met ons mee, like onze facebookpagina en houd onze website www.zonnetuinrijnsburg.nl in de gaten’, laten Kees en Sandra weten. Ze voegen er aan toe dat er wat hun betreft niets gaat veranderen: ‘We hebben het leukste werk en blijven gewoon ons ding doen.’
| Foto: CvdS.