De Klederdrachtgroep was buiten aan het werk. |Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De Klederdrachtgroep was buiten aan het werk. |Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Katwijks Museum tevreden weer open

Het bewolkte weer van afgelopen zaterdag kwam eigenlijk wel goed uit. Want zaterdag mochten de musea eindelijk weer open. Wel met de bekende beperkingen van mondkapjes op en een beperkt aantal mensen in een ruimte, maar dat mocht de pret zeker bij het Katwijks Museum aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee niet drukken.


‘Ja, wij zijn tevreden’, laat een vrijwilliger van het Katwijks Museum weten. ‘Het was gewoon weer gezellig. Niet alleen met de bezoekers, maar ook met de vrijwilligers die elkaar na lange tijd weer zagen.’

Het museum had er zaterdag dan ook een feestje van gemaakt. Buiten zaten de leden van de Klederdrachtgroep netten te boeten en te kantklossen. Voor de bezoekers was er gratis koffie met gratis Kattekse Knip.

‘Er waren zo’n veertig bezoekers, waarvan twintig via ons nieuwe online reserveringssysteem.’ Normaal gesproken zouden er op een zaterdag misschien honderd bezoekers zijn, maar ook de vrijwilligers van het museum merken dat sommige mensen toch nog voorzichtig zijn. ‘Zeker de wat ouderen.’

In het Katwijks Museum is nog tot en met 25 september de tentoonstelling ‘De kracht van Katwijk in de schilderkunst’ te bewonderen. Ook de museumwinkel is weer open.

Sinds 5 juni mogen ook de restaurants weer binnen klanten ontvangen en gingen de cafés weer open. Vooralsnog wel met een sluitingstijd van 22.00 uur.


Meer info:

www.katwijksmuseum.nl