Vrijwilligers Lisa en Susan van de Boemerang samen met Jan en Huig van de wijkraad (v.l.n.r.). | Foto: pr
Vrijwilligers Lisa en Susan van de Boemerang samen met Jan en Huig van de wijkraad (v.l.n.r.). | Foto: pr Foto: pr

Noordzee Zomerfestival in nieuwe vorm

Het Noordzee Zomerfestival heeft vergunning aangevraagd en doet er alles aan om het festival begin augustus 2021 door te laten gaan. Daarvoor is een geheel nieuw festival ontwerp nodig die van de organisatoren veel creativiteit en inzet vergt.


‘De gemeente heeft onze vergunningaanvraag voor de editie 2021 van het Noordzee Zomerfestival ontvangen en gaat ermee aan de slag’, aldus een blije voorzitter Arie Nijgh. De NZF editie 2021 duurt van 5 tot en met 14 augustus en wordt gehouden op het Strandplein aan de Boulevard. Om aan de mogelijk gestelde eisen van de Veiligheidsregio te kunnen voldoen heeft het festival zich opnieuw moeten uitvinden. Een enorme klus die in korte termijn geklaard moet worden met hulp van vrijwilligers en sponsors.


Regels

Tijdens het geplande festival is de coronawet nog van kracht; hopelijk met enige versoepelingen. Dat betekent onder andere dat waarschijnlijk de anderhalvemeterregel nog steeds gehouden moet worden. Om bezoekers dan de vereiste twee vierkante meter ruimte per persoon te kunnen bieden heeft het NZF het festival terrein opnieuw ontworpen. Met de gedachte: ‘Als het kan, dan moeten we er ook zijn’.


Nieuw ontwerp

Het nieuw festival terrein biedt ruimte voor 600 tot 1.000 bezoekers. Dit afhankelijk van de maatregelen, die dan gelden. Het podium komt in het midden te staan waardoor de bezoekers rond het podium kunnen staan aan een groot aantal statafels. De facilitaire ruimtes zijn buiten het openbaar toegankelijke festival terrein geplaatst waardoor er veel ruimte ontstaat. Dit centraal geplaatste podium zorgt voor een sfeervolle festivalbeleving. Deze opstelling is in een open en overdekte variant ontworpen.


Toegang

Daarnaast zou het gewenst kunnen zijn, dat er toegangscontrole plaats vind. Bezoekers kunnen het negendaagse festival in deze eenmalige vorm alleen met van te voren bestelde toegangskaarten bezoeken. Bij de toegangskaarten hoort dan een aantal gratis consumptiemunten, zodat de insteek van een gratis festival overeind blijft.


Programma

Het NZF werkt hard een fantastische programmering met op de dag een groot aantal sport, spel en ontspanningsactiviteiten waaronder op zaterdag 7 augustus het inmiddels bekende Zomerplein. In de avond zullen tributebands, coverbands, DJ’;s en feestbands het ronde centraal gelegen podium beklimmen.


Begin juli wordt, na goedkeuring van de vergunningaanvraag door de gemeente, het programma bekend gemaakt en gaat de kaartverkoop van start.


Sponsors

Het bestuur van het Noordzee Zomerfestival zet alles op alles een mooi festival mogelijk te maken. ‘We gaan ervoor en kunnen daarbij alle hulp gebruiken die nodig is. Steun ons en word vriend of sponsor van het festival, dan krijgt u in ieder geval voorrang bij het bestellen van de kaarten.

Kijk voor de actuele festival info en voor aanmelding als vriend op

www.noordzeezomerfestival.nl




Wijkraad feliciteert 50-jarige Boemerang

Wijkraad van Katwijk aan den Rijn heeft een bedrag van 1.600 euro geschonken aan de Boemerang. Aanleiding hiervoor is het 50-jarig bestaan van de organisatie in de Huetingstraat.


Deze blijk van waardering komt ook voort uit de jarenlange inzet om toegankelijke activiteiten laagdrempelig aan te bieden. Mede door deze bijdrage kan het jubileumjaar toch nog feestelijk worden gevierd.

In verband met de coronamaatregelen kunnen er helaas op dit moment nog weinig activiteiten worden georganiseerd.

Nadat deze maatregelen worden opgeheven, willen de vrijwilligers zich weer inzetten voor de bezoekers en buurtbewoners.



Vrij toegankelijk

Met het geschonken bedrag wordt het mogelijk om de nodige livemuziek te programmeren. Uiteraard is dat altijd een goede reden om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Natuurlijk zijn deze activiteiten straks weer vrij toegankelijk voor publiek en belangstellenden.