Di-rect. | Foto: Set Vexy
Di-rect. | Foto: Set Vexy Foto: Set Vexy

Di-rect headliner op uitverkocht Oranjerock

Nu het vaccinatieprogramma loopt en er wekelijks duizenden mensen worden gevaccineerd, lijkt het er op dat het einde van de pandemie in zicht gaat komen.


Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn is daarom, voorzichtig, optimistisch over het versoepelen van de maatregelen komende zomer. Uiteraard is er nog een vorm van gereserveerdheid maar gezien bovenstaande is vorige week begonnen met de verkoop van de tickets voor Oranjerock.

Door de overweldigende verkoop aan de leden en de grote vraag naar tickets was het evenement binnen 90 minuten volledig uitverkocht.

Oranjerock 2021 wordt, onder voorbehoud, gehouden op zaterdag 28 augustus. Deze 34ste editie heeft opnieuw twee podia, vier geweldige acts op het mainstage, uitsluitend A-merken drinks & food en natuurlijk worden de allerjongste bezoekers niet vergeten met een zeer uitgebreide kidscorner.

Naast de headliner Di-rect treden ook EUT, Lucas Hamming en Dotan op het mainstage op. Op het KBM-podium vertonen een drietal Katwijkse bands hun kunsten. Deze bands worden binnenkort bekend gemaakt.



Katwijkse tweeling danst in Katwijks Museum

Het Katwijks Museum opent komende zaterdag met een speciale gebeurtenis. De Katwijkse tweeling Nikki en Kim danst tussen 12.00 en 15.00 uur ieder half uur.


De 19-jarige dochters van Patricia en Jan Jaap de Vreugd zijn derdejaars studenten van de dansopleiding aan Het Albeda Dans College in Rotterdam. Nikki en Kim zetten zaterdag hun danspassen op Elvis Presley’s Jailhouse Rock, op Friday’s hiphop. En wie weet gaan de voetjes ook van de vloer op een echt Katwijks Zeemanslied.

Net als zovelen in de kunstsector is ook hun dansopleiding getroffen door corona; stageplaatsen zijn niet beschikbaar. Nikki en Kim maakten dan ook een dansje van blijdschap bij de uitnodiging van het Katwijks Museum om mee te werken aan de unieke openingsmanifestatie van zaterdag 12 juni.

Er wordt, net als afgelopen zaterdag, op het pleintje voor het museum ook weer visnetten geboet en gekant klost.



DVS en Jubilate                                verlengen samenwerking

De besturen van muziekvereniging DVS en mannenkoor Jubilate hebben hun samenwerking verlengd voor de komende vijf jaar.


Sinds Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk in 2015 hun nieuwe clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg in gebruik heeft genomen, is Chr. Mannenkoor Jubilate vaste huurder van het gebouw. Het gebouw is met haar faciliteiten uitstekend geschikt om de verenigingsactiviteiten van Jubilate te kunnen uitvoeren. Het mannenkoor voelt zich dan ook thuis in het clubgebouw van DVS.

Arjan van der Plas, bestuurslid van DVS en verantwoordelijk voor facilitaire zaken: ‘We kunnen vanuit DVS als Jubilate terugkijken op een succesvolle samenwerking en een goede onderlinge verstandhouding. Reden genoeg voor beide verenigingen om de samenwerking voor de komende vijf jaar te verlengen'.

Jubilate repeteert elke maandagavond, waarbij gebruik kan worden gemaakt van de verschillende ruimtes in het gebouw. Helaas heeft Jubilate wegens de geldende coronamaatregen, al meer dan een jaar niet kunnen repeteren. Desondanks kijkt Jubilate vol vertrouwen naar de toekomst om weer aan de slag te kunnen. Van der Plas: ‘We hopen de leden van Jubilate weer snel te kunnen verwelkomen in ons gebouw, alle maatregelen zijn getroffen in het gebouw om veilig te kunnen repeteren en vooral elkaar weer te kunnen ontmoeten.'

Voorzitters Arie van Duijn van DVS en Herman de Best van Jubilate tekenen de nieuwe overeenkomst. |Foto: pr