Nick de Jager en Ricardo Guijt met Willem de Groot (v.l.n.r.). | Foto: CvdS
Nick de Jager en Ricardo Guijt met Willem de Groot (v.l.n.r.). | Foto: CvdS Foto: CvdS

Uitbreiding voor Ancora Adviesgroep

Overname De Groot Makelaardij-Assurantiën

Na ongeveer 40 jaar werkzaam geweest te zijn in de makelaardij en verzekeringen heeft ondernemer Willem de Groot besloten een punt te zetten achter zijn werkzame leven. Het kantoor, de laatste jaren gevestigd aan de Ankerplaats in Katwijk, wordt per 1 juli overgenomen door Ancora Adviesgroep.

Door Carin van der Spijk-Kralt

Voor Willem de Groot is dit best wel een ingrijpende beslissing. ‘Ik heb altijd met heel veel plezier dit werk gedaan. Maar ik word dit jaar 68 en heb de leeftijd om het iets rustiger aan te gaan doen. Het persoonlijk contact met mijn cliënten heb ik enorm gewaardeerd, en die band die ik heb opgebouwd zal ik niet snel vergeten, en blijft zeker een mooie herinnering’, aldus De Groot.


Hij voegt er aan toe dat hij alle vertrouwen heeft in Ancora Adviesgroep. ‘De ervaring van dit kantoor en de jonge ondernemers van dit bedrijf heeft mij doen besluiten om mijn portefeuille aan hen over te dragen. De grondlegger van dit bedrijf, de heer Dirk de Jager, heb ik persoonlijk gekend. Eigenlijk werkt Ancora Adviesgroep op dezelfde manier als ik altijd heb gedaan’, aldus Willem de Groot.

Met deze overname verhuist medewerkster Mariëlla Kortekaas mee naar Ancora Adviesgroep en blijft zij het bekende aanspreekpunt voor de cliënten van De Groot.

Inmiddels heeft de cliëntenkring van De Groot een brief ontvangen waarin de overname is aangekondigd.


Familiebedrijf

Ancora Adviesgroep is blij met deze overname. Inmiddels staat de derde generatie van dit familiebedrijf aan het roer: Nick de Jager en Ricardo Guijt.

‘Wij zijn trots dat we het vertrouwen hebben gekregen van René de Jager en Hans Guijt om samen met hun jarenlange ervaring, het bedrijf dat inmiddels al 50 jaar een begrip is in de gemeente Katwijk, verder te mogen opbouwen’, vertelt Nick de Jager.


Hij is al 8 jaar werkzaam in het familiebedrijf en is in 2017 toegetreden tot de directie. Ricardo Guijt is 5 jaar geleden de Ancora Adviesgroep komen versterken en is sinds 2020 mede-eigenaar.


Nick houdt zich onder andere bezig met de makelaardij en Regiobanken; Ricardo is specialist op het gebied van hypotheken, fiscale zaken en erfrecht. ‘Met een team van deskundige medewerkers kunnen we op het financiële gebied kwalitatief hoogwaardig advies aan onze klanten verstrekken’, laat Ricardo weten.


Lokaal betrokken

De jonge ondernemers hebben als doel een kantoor te zijn waar de klant zomaar naar toe kan komen en waarbij financiële dienstverlening en specialisme onder een dak zijn. ‘In deze tijd zie je dat grote partijen de kleinere kantoren overnemen, en dus steeds groter en onpersoonlijker worden. Wij werken lokaal en zijn in deze een tegenhanger’, vertelt Nick. ‘Daarom past een kantoor als die van Willem de Groot goed bij ons. Als klanten ons kantoor bellen krijgen ze gewoon nog iemand aan de telefoon en kunnen ze gewoon even bij ons langs komen. Juist het persoonlijk contact maakt ons werk heel leuk’, vult Ricardo aan.


Over de huidige woningmarkt is het tweetal duidelijk: ‘Die is eigenlijk niet te voorspellen. Wel of geen coronacrisis, elke periode heeft zijn uitdagingen. Daarbij is het van belang om kwaliteit te blijven leveren en inspringen op de eisen van de markt’.

Het kantoor aan de Baron S. de L. Wyborghstraat 1 in Katwijk is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 17.30 uur. Ook is het mogelijk met een persoonlijk adviseur een afspraak thuis of in de avonduren te regelen. Naast de extra diensten, zoals hypotheekadvies, makelaardij, belastingaangifte, pensioenadvies en erfrecht, biedt het kantoor de Regiobank voor alle bankzaken.


Ancora Adviesgroep is lokaal betrokken, een kantoor midden in de samenleving waar mensen gewoon zomaar nog naar binnen kunnen lopen. Met alle specialisten onder één dak.


Meer informatie zie ook

www.ancora.nl of bel het kantoor 071 4016545.



Weer staking bij Alutech

Werknemers van Alutech aan de Ambachtsweg in Katwijk hebben vorige week donderdag voor 48 uur het werk neergelegd voor een eerlijke en fatsoenlijke cao Metalektro. Zij strijden sinds halverwege januari samen met duizenden werknemers in de sector. Werkgeversorganisatie FME laat niets van zich horen. Dat meldt vakbond FNV Metaal.

Het is ondenkbaar dat de FME vanuit de talloze ondernemingen die getroffen zijn door de stakingen niet onderhand het dringende verzoek heeft gekregen weer verder te onderhandelen. Aan de mogelijkheden om tot een fatsoenlijke resultaat te komen ontbreekt het in deze sector niet echt. De stakers van Alutech hebben aangegeven door te gaan tot de cao er is.

De cao Metalektro geldt voor circa 160.000 werknemers. De sector presteert door de bank genomen nog steeds (erg) goed, ondanks corona. Daar waar dit niet het geval is. kan onder voorwaarden worden afgeweken van de cao. Toch is FME niet bereid om verder te onderhandelen. Zij stelt dat corona er te zwaar inhakt. De onderhandelingen stokten medio december 2020.