Prikkertjes

Op het prikbord met foto en tekst voor 8,50 euro

Zo'n prikkertje kan gaan over de geboorte van uw (klein)kind, een verjaardag, een jubileum, felicitaties voor het behalen van een (school)diploma, etc.


De tekst (max. 20 woorden) en foto (minimaal 1 Mb) kunt u e-mailen tot dinsdagochtend 10.00 uur naar receptie@uitgeverijverhagen.nl of brengen bij de receptie aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk (bedrijventerrein 't Heen).


Betaling van 8,50 euro dient u te voldoen aan de receptie. Na betaling worden tekst en foto geplaatst.


Foto's kunnen op vrijdag na plaatsing weer aan de receptie worden opgehaald.


Kleine advertenties van particulieren worden alleen zonder foto of logo geplaatst.


Tekst: tot 25 woorden 10,50 euro; tot maximaal 50 woorden 21,- euro.


De redactie behoudt het recht om foto's of teksten zonder opgaaf van redenen te weigeren.




Nog steeds oude Dinky Toys op zolder? Bel Rob uit Katwijk, de verzamelaar, betrouwbaar. Hij komt, kijkt en koopt, meestal. Hij heel blij, u ook blij !

T. 06 53 93 74 14.



Over dementie &
digitale hulpmiddelen


Alzheimer Café op radio RTV Katwijk

David Neal is woensdag 9 juni om 18.00 uur te gast in het Alzheimer Café Katwijk. Neal is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam. Hij onderzoekt het gebruik van digitale hulpmiddelen bij mensen met dementie en hun naasten. De bedoeling is dat mensen door het gebruik van deze hulpmiddelen langer zelfstandig kunnen blijven. Denk hierbij aan het gebruik van een tablet en speciale app's.


De smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Mensen met dementie kunnen ook profiteren van deze nieuwe technologie. Neal geeft tips voor apps die u als naaste kunt gebruiken. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met dementie plezier kunnen beleven aan het spelen met een tablet, zelfs als ze geen enkele ervaring met computers hadden.


Ook voor mantelzorgers kunnen apps een uitkomst zijn. Het is een manier om samen iets leuks te doen. Maar het kan de zorg ook verlichten. Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen.

Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan de deskundige.


Alle fysieke Alzheimer Café-bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn het hele seizoen 2020/2021 geannuleerd en worden vervangen door radio-uitzendingen bij RTV Katwijk. Deze zijn elke tweede woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.




Het Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.