Geen Beaumix gebruikt bij Marktplein

Het gebruik van het ophoogmateriaal Beaumix bij de N206 zorgt voor veel onrust. Daarbij stelde iemand de vraag of Beaumix ook gebruikt is bij de herinrichting van het Marktplein in Katwijk aan Zee. Het antwoord van de gemeente luidt: nee.


Het Marktplein kreeg medio 2019 een fikse opknapbeurt, waarbij de vrijdagmarkt tijdelijk verhuisde naar Cleijn Duin.


In december 2019 werd het vernieuwde Marktplein weer in gebruik genomen.

Het plein is niet alleen markt- en evenementenplein, maar ook bedoeld om te sporten en te spelen. Het asfalt werd vervangen door klinkers.


De gemeente laat weten, dat bij die herinrichting geen Beaumix is toegepast. ‘Als verhardingslaag is menggranulaat gebruikt’, meldt een woordvoerder van de gemeente.



Zoektocht naar man in rode zwembroek

De hulpdiensten waren afgelopen dinsdag aan het eind van de ochtend druk bezig met een zoekactie naar een man die de zee in zou zijn gelopen.


De man - met een rode zwembroek, tussen de 50 en 60 jaar oud, kort blond haar, sportief uiterlijk - zou bij de Katwijkse reddingsbrigade het water in zijn gegaan. Rond een uur of elf werd alarm geslagen.


Naast de politie zochten ook de KNRM, Reddingsbrigade en een helikopter naar hem. Na twee uur werd de zoektocht afgeblazen.


Later laat de politie via Twitter weten, dat de gezochte zwemmer in goede gezondheid is aangetroffen.