Bibliotheekleden kunnen boeken reserveren en ophalen. | Foto: pr
Bibliotheekleden kunnen boeken reserveren en ophalen. | Foto: pr Foto: pr

Bibliotheek blijft nog dicht; afhaal- en inleverservice gaat door

De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen. Wanneer de bibliotheek weer open mag, is nog onbekend. De bibliotheek en/of de gemeente kunnen dit niet zelf beslissen: het openingsplan van de landelijke overheid is hierin leidend.


Nu de winkels weer, zonder afspraak vooraf, bezocht kunnen worden, vragen veel mensen wanneer het mogelijk is om zelf boeken uit te komen zoeken in de bibliotheek. Helaas kan dat dus nog niet. Het demissionaire kabinet stelt verdere versoepelingen voorlopig uit omdat “de daling in de coronacijfers nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten.” Dat betekent dat de ‘doorstroomlocaties binnen’ (en daar hoort de bibliotheek bij) voorlopig nog dicht moeten blijven. De druk op de ziekenhuizen is nog altijd hoog waardoor de volgende stappen van het openingsplan opschuiven.


Afhaal- en inleverservice

Zolang de bibliotheek niet fysiek open kan, blijft de zeer populaire Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk in volle actie. Bibliotheekleden kunnen via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekkatwijk.nl) zelf boeken reserveren óf een verrassingstas aanvragen op basis van hun opgegeven voorkeuren. Op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur zijn de vooraf aangevraagde/gereserveerde boeken af te halen bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.

De maatregelen van de rijksoverheid worden nauwkeurig gevolgd. Zodra er een datum bekend is waarop de bibliotheken weer voor iedereen open mogen gaan, zullen ook de vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun deuren openen.



Geen afhaal- en inleverservice bibliotheek met Hemelvaart en Pinksteren

Gesloten n

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) én Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) is de Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten.

Het is dan niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen óf uitgeleende materialen in te leveren bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.