Online minicursus bibliotheek

Omgaan met patiëntenportaal

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de minicursus ‘Omgaan met je patiëntenportaal’ die Bibliotheek Katwijk geeft, leer je hoe je je medische gegevens zelf kunt bekijken. In het patiëntenportaal kun je zelf een afspraak bij de dokter maken. Of je medicijnen digitaal bijbestellen. Doe mee aan deze handige cursus in twee woensdagochtenden: 26 mei én 2 juni van 09.30-11.00 uur. De cursus is online dus je kunt vanuit huis meedoen.


De huisartsen en ziekenhuizen houden de gegevens van een patiënt bij in een digitaal patiëntendossier. Wist je dat je als patiënt het recht hebt tot inzage van dit dossier? Je kunt er vragen stellen aan je arts, je kunt er ook medicijnen bijbestellen of een afspraak maken.

In deze korte cursus leer je in twee ochtenden omgaan met het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis (LUMC of Alrijne): afspraken maken, vragen stellen en je gegevens en/of allerlei informatie inzien. Maar je kunt ook alvast een vragenlijst van een dokter invullen en je eigen aantekeningen bijhouden. In deze cursus worden ook door artsen goedgekeurde gezondheidsapps voor op je tablet of telefoon besproken.

Je hoeft de huisarts niet altijd te bellen maar je kunt ook rustig zelf digitaal een afspraak maken. Of een herhaalrecept aanvragen. Alle reden om deze cursus te volgen!


Meedoen en aanmelden

Wil je meedoen met deze online cursus op woensdagochtend 26 mei én 2 juni van 9.30 tot 11.00 uur? Geef je dan zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers. Na aanmelding krijg je een link om mee te kunnen doen. De kosten zijn € 7,50 (voor 2 ochtenden). Voor meer informatie kun je mailen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl Aanmelden kan via kaartverkoop van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl



Aanvragen bij Fonds1818

Maximale donatie                                €2.000 voor eindmusicals

Basisscholen uit de regio van Fonds 1818 kunnen een donatiebedrag van maximaal €2.000 aanvragen om hun eindmusical voor een live publiek in een professioneel theater in de buurt te spelen. Op deze manier krijgen leerlingen in coronatijd het feestelijke afscheid dat ze verdienen.


‘Fonds 1818 vindt het belangrijk om niet alleen de scholen een hart onder de riem te steken, maar ook de professionele theaters te steunen die al veel te lang onbespeeld zijn’, vertelt Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818.
Voor het tweede jaar kunnen basisscholen de eindmusical van groep 8 niet opvoeren zoals ze gewend zijn: in een volgepakte gymzaal of aula van de school.Net als vorig jaar helpt Fonds 1818 graag mee om de voorstellingen in coronatijd tóch onvergetelijk te maken. De grote onzekere factor is en blijft natuurlijk de verspreiding van het coronavirus. ‘Laten we hopen dat de theaters voor de zomervakantie weer open kunnen en op een veilige afstand publiek mogen ontvangen', vertelt Sanne ten Bokkel Huinink. ‘Het zou heel mooi zijn als we net zoveel scholen kunnen helpen als vorig jaar, of zelfs meer.'
Vorig jaar gaf Fonds 1818 donaties aan maar liefst negentig basisscholen, verspreid over de negentien gemeenten waar het fonds actief is - van de Bollenstreek, via Leiden, Den Haag en Delft tot en met het Westland.Vanuit Katwijk deden negen scholen mee, waarvan er zeven de eindmusical uitvoerden in de Theater Hangaar op het voormalige vliegkamp Valkenburg.


Aanvragen

Basisscholen die een aanvraag in willen dienen, moeten eerst zelf een theater regelen dat aan de voorwaarden van Fonds 1818 voldoet. Die voorwaarden zijn te vinden op: www.fonds1818.nl