Stijging diefstal fietsaccu’s en -computers

Politie Katwijk vraagt de medewerking van de burgers in de strijd tegen dieven van fietsaccu’s en -computers. De politie ziet een toename van deze diefstallen in Katwijk.


Afgelopen januari was er eenmaal een aangifte van een fietscomputer. In februari eenmaal een fietscomputer en twee keer een accu. In maart werden drie accu’s gestolen. Vorige maand stond de teller op 6 accu’s, eenmaal een lader en eenmaal een display. De inwoners worden opgeroepen om bij diefstal ook aangifte te doen, zodat de politie informatie krijgt waarnaar men vervolgens onderzoek kan doen.

U kunt aangifte doen via het internet, maar wanneer dit voor u niet mogelijk is, kunt u ook bellen, dan met 0900 8844. De politie kan dan op afstand een aangifte van u opnemen of een afspraak voor u inplannen aan het bureau. Aankomende week zal één van politiemedewerkers zich laten voorlichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied fietscomputers en accu's. ‘Want hoe kunnen wij ons het beste weren tegen deze vorm van diefstal die vaak gepleegd wordt door gebruik te maken van een loper? Denk gerust met ons mee. ‘