Marijke, Heleen, Willeke en Carlien zijn druk bezig met het laden van de container. | Foto: CvdS.
Marijke, Heleen, Willeke en Carlien zijn druk bezig met het laden van de container. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Online loterij en veiling bij Rijnsburgse Boys

De maand mei staat voor Rijnsburgse Boys in het teken van een online Pinksterloterij en een online Uienveiling. Iedereen kan hieraan meedoen.

‘Het is ook voor Rijnsburgse Boys wederom een vreselijk seizoen geworden,’ zegt Ad Hendriksen, voorzitter van Rijnsburgse Boys. ‘Moesten we vorig jaar maart als gevolg van corona acuut stoppen met voetballen, ook dit seizoen hebben we slechts twee maanden kunnen genieten van het voetbalspelletje. Gelukkig mocht de jeugd blijven trainen en onderling wedstrijden voetballen, maar al met al hadden we ons dit seizoen heel anders voorgesteld. Met het organiseren van een tweetal online activiteiten, een loterij en een veiling, willen we de aandacht op onze vereniging vestigen en voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.’


Op 25 april is de online Pinksterloterij van start gegaan met 40 prachtige prijzen. Een lot kost 2,50 euro. Deze loterij eindigt op maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag). Meer info is te vinden op https://rijnsburgseboys.nl/loterij.


Uienveiling

Het tweede evenement dat Rijnsburgse Boys deze maand organiseert, is de online Uienveiling, met meer dan 200 kavels vindt plaats van vrijdag 7 tot en met vrijdag 28 mei 2021. Op de eerste 160 kavels kan iedereen vanaf 7 mei 12.00 uur online bieden tot en met Tweede Pinksterdag 12.00 uur. Degene met het hoogste bod wordt de gelukkige eigenaar van één of meerdere kavels.


Topkavels

Maar na Tweede Pinksterdag gaat de veiling gewoon door met de laatste 41 topkavels, zoals twee kaartjes voor de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort op de mooiste plekken, een elektrische fiets, weekendjes weg, popconcerten, diners in de mooiste restaurants, unieke voetbalshirts etc. De finale van dit tweede deel van de online Uienveiling start op vrijdagavond 28 mei om 20.00 uur. In een live tv-uitzending van circa twee uur zal veilingmeester Jaap Meiland vanuit de studio van RTV Katwijk deze 41 kavels items stuk voor stuk veilen. Zie voor meer informatie:

https://uienveiling.nl.



Hulpgoederen naar Ghana

De vriendinnen Willeke Plug, Marijke en Heleen Hoek en Carlien van Beelen geven elkaar een high five. Het is gelukt. De container zit vol met hulpgoederen en gaat onderweg per schip naar Ghana.


Door Carin van der Spijk-Kralt

Het werk van Stichting Labour Ward begon in 2015. Marijke en Heleen hebben zelf de nood in een ziekenhuis in Ghana gezien. Met name de verloskundige zorg. Bedden en apparatuur van 30 jaar oud, om maar iets te noemen.


Eenmaal terug ontstond het idee om daadwerkelijk hulp te gaan brengen. Zo werd Stichting Labour Ward CHT in het leven geroepen. ‘Onze stichting heeft als doel het verbeteren van de verloskundige zorg in Central Hospital, in Tamele in Ghana’, legt Marijke in het kort uit.

‘Mensen zeiden tegen ons ‘Dat gaat je nooit lukken een container naar Afrika brengen’, herinnert Marijke zich nog goed. ‘Het is ons wel gelukt en deze week is dus de derde container gevuld’, vertelt ze blij. Ook vriendinnen Willeke en Carlien zetten zich voor de stichting in.

Als alles volgens ‘corona’ plan lukt, vertrekken Heleen en zus Nelly in juni naar Ghana om daar de inhoud van de container bij een tweetal ziekenhuizen te bezorgen. ‘Van het begin van het inzamelen van de hulpgoederen, tot het bezorgen van de spullen in de hospitals zijn wij er zelf bij. We weten dus zeker dat de spullen goed terecht komen’, vertelt Marijke.


Dankbaar

In de container die nu onderweg is, zit vooral weer veel ziekenhuismateriaal, zoals twee couveuses, een operatietafel, bloeddrukmeters, ziekenhuisbedden en matrassen. Maar ook voedsel en verzorgingsproducten zoals pasta, pindakaas, zonnebloemolie, thee, stroopwafels, tomatenpuree, spaghetti, tandpasta, zeep, luiers, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken voor het ziekenhuis, wasmiddel en nog veel meer. Marijke: ‘We zijn blij met de opslagruimte bij familie de Mooij aan de Noordwijkerweg in Rijnsburg. Ook heel blij zijn we met iedereen die ons altijd weer spullen weet te geven en ons financieel ondersteunen. Want de kosten van een container transport hulpgoederen is ongeveer 6000 euro.'


Meer informatie op www.labourwardcht.nl en FB. Financieel kunt u hen ondersteunen via

NL 17 RABO 0304890731 t.n.v. Stichting Labourwourd.