Alex Gouw (zittend) in actie als coach Dames 1 Grasshoppers. | Foto: pr
Alex Gouw (zittend) in actie als coach Dames 1 Grasshoppers. | Foto: pr Foto: pr

Coach Alex Gouw stopt bij vrouwen Grasshoppers

Na lang wikken en wegen heeft trainer/coach Axel Gouw vorige week donderdag aangegeven te stoppen als trainer/coach bij Dames 1 van Sportiff Grasshoppers. Twee jaar geleden volgde hij de succesvolle Rick Driessen op en deed dat met verve. Twee wedstrijden voor het eind van het competitiejaar 2019-2020 stond zijn team onbedreigd eerste, toen corona roet in het eten gooide.


Voordat het gemankeerde seizoen 2020-2021 in januari dit jaar begon, raakte hij routinier Karin Kuijt en aanstormend talent Mia Hordijk kwijt. Met aanvulling vanuit de jeugd was het na deze aderlating eerst vooral zoeken en improviseren.

Op het eind in de play-offs dit seizoen stond het team er. Via winst in twee wedstrijden op Loon Lions was de latere landskampioen Den Helder in de halve finale om de nationale titel in drie wedstrijden net, maar dan ook maar net, iets te sterk.


In zijn toelichting geeft hij aan: ‘Ik heb mijn coachtaken voor volgend seizoen opgezegd. Met de nodige pijn in mijn hart, dat wel. Want het werk was eigenlijk nog niet helemaal af. Afgelopen jaar was net iets te zwaar voor me, waardoor ik deze keus uiteindelijk heb gemaakt. Grasshoppers is een hele mooie club, ik had een mooie groep om mee te werken, een gedreven staf en betrokken mensen op de achtergrond van heel veel waarde. We kijken daarom nog wat ik nog kan bijdragen aan Grasshoppers.’


Namens de TC Topsport Dames geeft Anja Kuijt aan dat er nog geen opvolger in zicht is. ‘We gaan ons binnenkort beraden op de ontstane situatie en gaan zien wat daar uitkomt.’

Het bestuur is Gouw zeer erkentelijk voor zijn werkzaamheden bij Dames 1 en begrijpt dat het hopelijk nog geen definitief afscheid is.




Gratis GeZZond Check

Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze check is éénmaal per twee jaar gratis als u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent. Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.


Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw longfunctie wordt besproken en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie.


Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!


De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Onze medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is, wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.

Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071 409 32 23 of email ledenservice@marente.nl.


Informatie

Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op de website: www.marente.nl/check

Bij de check wordt onder andere ook uw bloeddruk gemeten. | Foto: pr