Twee volle boodschappenkarren met lekkers. | Foto: pr
Twee volle boodschappenkarren met lekkers. | Foto: pr Foto: pr

Door leerlingen Otto Baronschool

Feestelijke actie voor Voedselbank

De Otto Baronschool uit Katwijk aan den Rijn sloot vorige week het thema ‘Feest’ af. Onderdeel was een zendingsactie voor Voedselbank Katwijk. Dat leverde twee volle boodschappenkarren op.


De feestweek werd geopend met een dans op het plein. En natuurlijk de Koningsspelen. Er werd geknipt, geplakt en versierd en er werden spelletjes gedaan. Ook was er een speurtocht door de wijk. Al met al konden we nog heel wat leuke dingen doen binnen de corona-richtlijnen.


Maar: feest vier je samen en trakteren hoort daarbij. Daarom was er een leuke zendings-actie voor de Voedselbank.


Gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank hebben niet veel geld te besteden. Laat staan dat ze uit kunnen pakken voor een kinderverjaardag. Daarom hebben de kinderen van de Otto Baron feestelijke producten ingezameld voor de Voedselbank.

Op deze manier kan de Voedselbank iets extra's in het pakket doen, als er een kind jarig is. In de hal van de school stond daarvoor een boodschappenkar.


De leerlingen hebben bedacht wat ze zelf leuk zouden vinden voor een verjaardagsfeest.


Ze kwamen met pakken cake-mix en taartmix. Om te kunnen trakteren, waren en zakken met kleine zakjes chips. Koffie, thee en limonade werd in de kar gezet. Aan suiker en koekjes werd ook gedacht.


Meer dan 20 pakken pannenkoekmix werd er ingezameld, met stroop en poedersuiker voor een echt feestmaal.


Een extra kar werd er geregeld, want het feest was nog lang niet compleet. Er waren kaarsjes voor op de taart, papieren bordjes, bekertjes en servetten. De slingers moet je zelf ophangen, daarvoor kwamen er vlaggetjes en ballonnen.


Vorige week donderdag werden de tassen aan de Voedselbank overhandigd, zij waren er heel blij mee.


De leerlingen van de basisschool vonden het een heel leuke actie en hopen hiermee veel jarigen in het zonnetje te mogen zetten.