Afbeelding
Foto: pr

Kopij eerder aanleveren

In verband met Hemelvaartsdag op donderdag 13 mei verschijnt De Katwijksche Post een dag eerder, namelijk op woensdag 12 mei. Kopij voor deze krant moet uiterlijk maandag 10 mei om 09.00 uur binnen zijn.


Tekst in een Word-bestand en foto’s als apart jpg-bestand van minimaal 1mb. Kopij die daarna in de mailbox binnenkomt, kan helaas niet geplaatst worden.

Kopij kan worden gestuurd aan:

redactie@katwijkschepost.nl




Corona-update Katwijk


Verdere daling besmettingen

Er zijn vorige week 202 nieuwe coronabesmettingen in Katwijk gemeld bij de GGD Hollands Midden. Dat zijn er 49 minder dan een week eerder en meer dan 100 minder dan de week daarvoor (zie diagram). Er werden vorige week 5 Katwijkers opgenomen in het gemeentehuis, maar er overleed niemand aan het virus.

Afgelopen maandag zijn er 21 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD en één ziekenhuisopname; afgelopen dinsdag zijn 47 nieuwe besmettingen gemeld.


Inmiddels hebben 9.787 Katwijkers hun eerste vaccinatie gekregen tegen het Covid 19-virus en 3.640 Katwijkers zijn twee keer gevaccineerd.


Uitnodiging

Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie.

Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.


Nieuwe vaccinatielocaties

GGD Hollands Midden opent 24 mei twee nieuwe vaccinatielocaties. Het gaat om de vaccinatielocatie in Leiderdorp en in Nieuwerkerk aan den IJssel. Omdat er vanaf mei opnieuw meer vaccin beschikbaar komt, is besloten ook deze locaties te openen.

In totaal zijn er daarmee zeven vaccinatielocaties in de regio.


Laaggeletterd

In Nederland zijn ongeveer 2,2 miljoen mensen laaggeletterd. Om de groep laaggeletterden in Hollands Midden te helpen corona informatie te begrijpen, zijn het Taalpact Leiderdorp en Leiden en de GGD Hollands Midden een initiatief gestart. Laaggeletterden die een uitnodiging voor vaccinatie hebben, kunnen terecht op speciale spreekuren bij bibliotheken en welzijnsorganisaties. Andere taalpunten binnen de regio zijn ook enthousiast en starten begin mei met spreekuren.