Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Daling aantal besmettingen

Het aantal bij de GGD Hollands Midden gemelde coronabesmettingen in Katwijk was vorige week met 251 het laagst sinds de laatste zes weken (zie grafiek). Er werden vorige week zeven Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en één plaatsgenoot overleed aan het virus.

Afgelopen maandag en dinsdag zijn respectievelijk 30 en 24 nieuwe besmettingen in Katwijk gemeld bij de GGD.

Katwijk heeft procentueel het hoogste aantal besmettingen (10,9%) in de regio en het minste aantal gevaccineerden (12,4%). Er waren afgelopen dinsdag 8.171 Katwijkers één keer gevaccineerd en 3.492 plaatsgenoten volledig ingeënt (twee vaccinaties).

Vaccinatie personen uit 1953, 1954, 1955 of 1961

Bent u geboren in 1953, 1954 of 1961 dan kun u nu al een online afspraak maken voor uw vaccinatie. U wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Omdat er extra vaccin beschikbaar is gekomen, is deze doelgroep eerder aan de beurt. De uitnodigingsbrieven aan deze doelgroepen worden nog verstuurd.

Om het vaccineren snel en soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u, als u in een van deze jaren geboren bent, toch al een online afspraak maken via

www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als u later dan 1961 geboren bent. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1961 zijn geboren worden afgezegd.

Vaccinatie tegen corona is gratis en vrijwillig. Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt uzelf, maar ook familie, vrienden, collega's en de kwetsbare mensen om u heen.

Als genoeg mensen zijn gevaccineerd kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus.

Voor vragen over het coronavaccin kunt u bellen naar 0800 1351.