'Continuïteit borgen met nieuwe directeur muziekschool'

De aanstelling van een nieuwe directeur voor de Muziekschool Katwijk, mag gezien het voorgenomen fusieproces met de bibliotheek Katwijk en Volksuniversiteit K&O, die samen het nieuwe Cultuurbedrijf Katwijk moeten gaan vormen, als een opvallend besluit worden gezien.


'De keuze om op dit moment te kiezen voor een reguliere aanstelling en niet te kiezen voor een interim-directeur is gelegen in het feit dat we voor zowel de medewerkers van de Muziekschool als voor de beoogde ontwikkeling naar een cultuurbedrijf de continuïteit willen borgen', laat een gemeentelijke woordvoerder desgevraagd weten.

'Door de aanstelling van een vaste directeur wordt de continuïteit geborgd in aansturing en ontwikkeling van de Muziekschool. Daarnaast is het ook een financiële afweging geweest om niet te kiezen voor een interim directeur. Gelet op de voorgenomen verzelfstandiging van de Muziekschool is gekozen voor een aanstelling met beperkte duur. Hierdoor kan het bestuur van de op termijn verzelfstandigde Muziekschool te zijner tijd zelf beoordelen op welke wijze en in welke omvang invulling gegeven wordt aan de functie van directeur.'




Bestuur doet aangifte

Brand-stichting bij KV Madjoe

Het bestuur van Korfbalvereniging Madjoe in Rijnsburg gaat aangifte doen van brandstichting en vandalisme. Op dinsdagavond 27 april, tijdens Koningsdag, is er brand gesticht in de container achter de kantine van KV Madjoe aan de Waardlaan.


Op de website van de Korfbalvereniging staat dat ‘Voor zover we nu weten is er geen zichtbare schade aan ons clubgebouw of de gastank die er naast ligt. Door snel ingrijpen van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot de container. Alle opgeslagen materialen kunnen als verloren worden beschouwd in de container. Denk aan stoelen, statafels, parasols, partytent, gereedschap, klusmateriaal, verf en schoonmaak middelen.'


'Gelukkig lag het springkussen in de kantine opgeslagen. We hebben de afgelopen weken erg veel last gehad van vandalisme in de buurt van ons veld en de container en hebben met regelmaat melding gemaakt bij de politie. We gaan van de week aangifte doen op het politiebureau en hopen op een vergoeding van de schade bij de verzekering.'


Heeft u iets verdachts of opmerkelijks gezien? Dan kunt u dit kenbaar maken bij de vereniging, of bij politie Katwijk telefoon 0900 8844.




Omgevingswet

De gemeenteraad praat vanavond tussen 20.00 en 23.00 uur over de Omgevingswet. De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl


De Omgevingswet geeft gemeenten meer ruimte om eigen keuzes te maken. De keuzes die de gemeente maakt werken door in structurele (financiële) effecten voor burgers, bedrijven en gemeenten.

De gemeente moet voor de Omgevingswet vastleggen hoe participatie wordt vormgegeven en welke eisen daarbij gelden.

Om hieraan te voldoen en om initiatiefnemers te ondersteunen bij het indienen van aanvragen, heeft het college van burgemeester en wethouders de Omgevingswet-proof participatieaanpak en de participatiehandleiding voor initiatiefnemers opgesteld.

Het college vraagt de raad de aanpak en de handleiding vast te stellen en separaat op te nemen in het bestaande participatiebeleid ‘Burgerparticipatie en bestuursstijl’.


Onder de Omgevingswet wijst de raad gevallen aan waarin een bindend advies nodig is van de raad om afte wijken van het omgevingsplan. In andere gevallen beslist het college.

De lijst van gevallen waarin advies van de raad is vereist bevat 10 categorieën waaronder: het afwijken van een ruimtelijk kader, het realiseren van meer dan 20 woningen in stedelijk gebied, het realiseren van windmolens en weiden met zonnepanelen en activiteiten die leiden tot overschrijding van een vastgestelde omgevingswaarde.


Het college vraagt de raad de lijst met categorieën vast te stellen.