Jongerenambassadeurs op bezoek bij staatssecretaris Paul Blokhuis om te praten over vaccinaties. | Foto: Hans Hordijk
Jongerenambassadeurs op bezoek bij staatssecretaris Paul Blokhuis om te praten over vaccinaties. | Foto: Hans Hordijk Foto: Hans Hordijk

Wat maakt een bieb fijne plek om te zijn?

Bibliotheek Katwijk zoekt jongerenambassadeurs

Hoe maken we de bibliotheek (weer) interessant voor jongeren? En hoe richt je de bibliotheek van de toekomst in? Wat maakt een bibliotheek een fijne plek om te zijn? Deze en andere vragen maken onderdeel uit van de oproep van het project Jongerenambassadeurs en Bibliotheek Katwijk om jongeren mee te laten denken met de bibliotheek.


Simon Putman is als jongerencoach verbonden aan het project Jongerenambassadeurs: een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT).


‘In heel Nederland matchen wij jongeren tussen de 14 en 27 jaar aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren. Zo geven wij jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Wij geloven in de kracht en onmisbare impact van jongeren. Met hun energie, ideeën en adviezen zetten zij de wereld positief in beweging’, aldus Simon.


‘Jongeren zijn voor ons de moeilijkste doelgroep'


Simon nam contact op met Bibliotheek Katwijk met de vraag of Jongerenambassadeurs iets kon betekenen voor de bibliotheek.

Melanie van Dijk, Specialist Marketing bij Bibliotheek Katwijk: ‘Jongeren zijn voor ons de moeilijkste doelgroep, maar we zouden het wel héél leuk vinden als zij vaker bij ons komen. De samenwerking met Jongerenambassadeurs zien wij als een kans om met jongeren zelf in gesprek te gaan over hun wensen ten aanzien van de bibliotheek.’


Aanmelden

Bibliotheek Katwijk heeft dan ook een vacature opgesteld voor de website van Jongerenambassadeurs voor jongeren die interesse hebben.

Alle jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit de Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen zich voor het project aanmelden.


Wil jij jongerenambassadeur worden bij Bibliotheek Katwijk?

Meld je dan aan via


www.jongerenambassadeurs.com/droomplek