De vuilniswagens komen voortaan wit uit de fabriek en worden voorzien van stickers. | Foto: pr
De vuilniswagens komen voortaan wit uit de fabriek en worden voorzien van stickers. | Foto: pr Foto: pr

Katwijkse huisstijl in nieuw jasje

De huisstijl van de gemeente Katwijk krijgt na 15 jaar een nieuw uiterlijk. Het gaat om een volledige huisstijlontwikkeling. Voor allerlei middelen zijn ontwerpen gemaakt. En dit is zo efficiënt mogelijk gebeurd, zodat de investering terug wordt verdiend.


Een voorbeeld zijn de vuilniswagens. Deze komen voortaan wit uit de fabriek en worden voorzien van stickers. Dit is in aanschaf en onderhoud goedkoper dan de huidige werkwijze, waarbij de wagens in twee kleuren worden gespoten. Daarnaast wordt er niet meer gewerkt met voorbedrukt logopapier, maar wordt er, als gekozen wordt voor een brief in plaats van een email, geprint met het logo op de brief.


Het logo en de bijbehorende huisstijl van de gemeente is ontworpen in 2005 en sinds de fusie tussen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op 1 januari 2006 in gebruik. Nu het gemeentehuis is verbouwd en alle medewerkers op één plek kunnen werken, kwam er volgens de gemeente een natuurlijk moment om de huisstijl op te frissen en zonder extra kosten verder uit te rollen op borden, de website en het correspondentiemateriaal. Hiervoor is het bestaande voorlichtingsbudget gebruikt. Bij vervanging van bestaande materialen wordt de nieuwe huisstijl gebruikt.


Herkenbaar

De huisstijl blijft herkenbaar. De golvende elementen zijn strakker vormgegeven, maar blijven een verwijzing naar de drie voormalige dorpen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De golven staan ook voor de wind, het water en de zee, die zo kenmerkend zijn voor onze gemeente.


Het kleurenpallet is uitgebreid en blijft verwijzen naar de natuurlijke omgeving van Katwijk. Blauwe tinten voor het water, maar ook groene en beige tinten, die staan voor de duinen en het strand. Geel verwijst naar de zon en oranje past bij het Koningsgezinde karakter van de dorpen. Waar eerder harde kleuren werden gebruikt, zijn er nu ook allerlei tinten mogelijk. Dit biedt veel meer mogelijkheden in de uitwerking.


Vier dorpskernen

Naast het logo wordt in de huisstijl ook gebruik gemaakt van vormelementen. De vier vormen weerspiegelen de vier dorpskernen: Katwijk aan den Rijn, Katwijk aan Zee, Rijnsburg en Valkenburg. Er is bewust gekozen voor deze historische kernen. In sommige gevallen zijn de kernen weer onderverdeeld in wijken, maar dit kan in de tijd veranderen. Zo wordt een deel van Valkenburg, namelijk de locatie van het voormalig vliegkamp een nieuwe wijk met de naam Valkenhorst. Het blijft echter altijd een deel van de historische kern Valkenburg.


No-nonsense

Met deze nieuwe huisstijl kan de gemeente weer jaren vooruit. De komende tijd zullen zowel de oude als de nieuwe huisstijl in het straatbeeld terug te vinden zijn.




Van Katwijk Rijd(t) Mee

Gratis kennismaken met Wijkhopper

Begin deze maand is de nieuwe lokale vervoersdienst ‘Katwijk Rijd(t) Mee’ officieel gestart met het vervoeren van minder mobiele mensen, zowel binnen als buiten de regio. Binnen de dorpskernen gebeurt dat met nieuwe personenauto’s, de Wijkhopper, bestuurd door vrijwilligers.


U kunt kennismaken met de vervoersdienst en de Wijkhopper door een afspraak te maken voor een proefrit. U kunt gratis een rit boeken in de periode van maandag 19 april tot en met maandag 3 mei. Deze rit dient wel twee dagen van tevoren te worden aangevraagd.


Afspraak maken

Dus wanneer u maandag 19 april belt, dan rijdt u op woensdag 21 april. Dat mag een ritje naar de huisarts zijn, maar misschien wilt u naar de kapper of supermarkt. Dat kan natuurlijk ook.

Heeft u interesse? Of wilt u hier eerst iets meer over weten? Dat kan. Neem contact op met de belcentrale, dagelijks op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur telefonisch bereikbaar op 071- 3031280.

De vrijwilligers daarvan vertellen u graag hoe het in zijn werk gaat.


Mailen kan natuurlijk ook:

katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl.

Vermeld dan uw telefoonnummer. Dan nemen wij telefonisch contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Afbeelding