TESSEL speelt lichtvoetige indiepop. | Foto: pr
TESSEL speelt lichtvoetige indiepop. | Foto: pr Foto: pr

Online Koningsdag bij De Schuit met bingo, quiz en twee bands

Koningsdag kan dit jaar toch nog een beetje traditioneel bij jongerencentrum De Schuit gevierd worden. Het jongerencentrum aan de Dwarsstraat in Katwijk heeft voor jong en oud weer een leuk online programma in elkaar gezet.


Om 11.00 uur wordt begonnen met een toffe bingo voor de jeugd onder leiding van Esmeralda de Jong (Katwijk Events). Er zijn veel leuke prijzen te verdienen, dus tune in en doe mee!

Vanaf 13.00 uur trapt de eerste band af. Mo Bedick uit Oegstgeest is het slaapkamerproject van Maurijn Wieringa en is uitgegroeid tot een ware dreampopmachine. Hun nieuwe EP 'Jenki Business' is net uit.

TESSEL speelt lichtvoetige indiepop en voert de luisteraars om 16.00 uur mee op een golf van quirky gitaren, groovy drums en gelaagde samenzang. Naast een show op Motel Mozaïque speelden deze jongens uit Utrecht ook tijdens de laatste editie van de Popronde. Ideaal voor fans van Bombay, Mac DeMarco en Beach Fossils. Ter afsluiting van deze dag kun je vanaf 19.00 uur meedoen aan een heuse Koningsdag Quiz. Weet jij alles van Koningsdag, het jaarlijkse festival in de Dwarsstraat of ben je gewoon heel erg koningshuis-minded? Dan maak je een goede kans op één van de mooie prijzen.


De presentatie van deze dag ligt in handen van het komische duo Richard Vink en Leendert van Duijn. Volg de sociale media om op de hoogte te blijven van de livestreams.



Voor jubileumconcert

Steun Cultuurfonds Harmonie Katwijk

Harmonie Katwijk (HK) kan rekenen op een bijdrage van 2.000 euro voor het jubileumconcert.


In het kader van het 125 jarig jubileum wordt dit jaar een groots concert georganiseerd op vrijdag 5 november in sporthal Cleijn Duin te Katwijk. In het jubileumconcert wordt met medewerking van DJ Jimmy Ouwens een programma gemaakt, waarbij (klassieke) muziek die de HK in het verleden heeft gespeeld afgewisseld wordt met dance muziek van nu. Ook zijn er cross-overs van klassiek werk met een modern ritme van de DJ, opbouwend naar een spetterende Dance-act tussen orkest en DJ. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland steunt 64 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie met in totaal 351.279 euro.

Ook Stichting Duinbehoud kan rekenen op een bijdrage van 1.469 euro voor de publicatie van De Duinen Gids.