Via provincie

Ruim 24 miljoen voor versnellen betaalbare woningbouw

De afgelopen jaren en ook nu wordt er volop gebouwd in Zuid-Holland. Maar er is meer nodig. Er is in Zuid-Holland een grote behoefte aan betaalbare woningen. Samen met het Rijk en gemeenten zet Provincie Zuid-Holland zich in om de woningbouwproductie op peil te houden en waar mogelijk te versnellen.


De provincie stelt aan gemeenten voor de komende twee jaar in vier nieuwe subsidieregelingen ruim 24 miljoen euro beschikbaar, om de bouw van betaalbare woningen in Zuid-Holland te versnellen.


Versnellen

Met de nieuwe subsidieregeling ‘knelpuntenpot’ kunnen gemeenten een bijdrage vragen om het financiële tekort te dichten in projecten met sociale huur- en middenhuurwoningen. Ook onzelfstandige studentenwoningen komen in aanmerking. Voorwaarde is dat binnen twee jaar gestart wordt met de bouw. In 2021 is 8 miljoen van de 10 miljoen beschikbaar voor aanvragen. Hiermee kunnen veel projecten versnellen.

Naast deze subsidieregeling komen er specifiek voor de regio’s Haaglanden en Holland Rijnland twee nieuwe subsidieregelingen voor het versnellen van de bouw van sociale huurwoningen.

Voor elk van de regelingen is in 2021 2,7 miljoen van de 4 miljoen beschikbaar.