Afbeelding
Foto: pr

AAAAN TAFELL!!’

Dat het belangrijk is om aan tafel te eten, is ons over het algemeen met de paplepel ingegoten. Maar waarom eigenlijk? Hierbij alle voordelen op een rij:


Het kan heel gezellig zijn en zorgt ervoor dat je meer aandacht voor elkaar hebt.


Over het algemeen eet je aan tafel met meer aandacht. De kans is groot dat je eettempo een stuk lager ligt, dat je beter kauwt en beter proeft. Dat brengt ons bij het volgende punt…


Als je aan tafel eet, is de kans op afleiding een stuk kleiner dan wanneer je op de bank voor de televisie eet. Maar ook aan tafel blijft het belangrijk om alles dat voor afleiding kan zorgen te vermijden.

Zorg er dus voor dat je geen laptop, mobiel, speelgoed voor de kinderen of tv bij de hand hebt of aan hebt staan. We kennen allemaal wel de situatie waarbij je aandacht volledig naar dat berichtje, die film of serie gaat en voor je het door had, was je bord al leeg. Zonde van de maaltijd en de kans op overeten wordt hiermee een stuk groter.



Over het algemeen eet je aan tafel met meer aandacht


Het zorgt ervoor dat het eetmoment ook een rustmoment kan betekenen. Je hoeft op dat moment alleen maar met het eten en drinken bezig te zijn.


Je eet minder snel en bent je bewuster van het kauwen. In de mond begint het verteringsproces van het voedsel. Hoe beter je kauwt, hoe makkelijker het vervolgens voor de darmen is om alle voedingsstoffen op te nemen. Onder andere voor mensen met maag- en darmklachten of na een bariatrische ingreep is dit ontzettend belangrijk.


Het maakt je bewuster van je verzadigingsgevoel. Heb je genoeg gegeten?


Je eet met meer aandacht waardoor je het beter proeft. Zo kun je extra genieten van je favoriete gerecht.


Extra tip: Dek met zorg de tafel en zie het als een mooie gelegenheid om de tafel en het eten eens leuk op te maken. Maak er écht iets leuks van.


Thuiswerken

Ook als je thuis werkt, is het goed om tijdens een werkdag even af te wisselen van plek. Als je écht pauze neemt, in plaats van (snel) tussen het werken door achter je bureau te eten, zul je zien dat je na de pauze met meer focus en energie weer verder kunt met je werk.

Weet jij nog meer voordelen?

Laat het ons vooral weten, vinden we leuk! ??