Goeiendag neef


Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: daan@watermail.com

van: martin@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef


Ha Daan,

De Partij Tegen De Wielrenners, ik ben vóór! Want bij die 17 partijen in de Tweede Kamer kan best nog wel een one-issuepartijtje. Had ik het er niet al met je over gehad in het begin van de coronatijd, vorig jaar april, toen het in tegenstelling tot dit voorjaar zulk schitterend weer was? Je vergat er bijna de corona door. Iedereen ging fietsen. Wij ook. Soms had je hele opstoppingen, waarbij vaak ouderen betrokken waren. Op zo’n mooie voorjaarsdag, met veel zon en blauwe luchten, waren daar opeens de wielrenners, uit het niets, ik hoor ze nog schreeuwen. Want ze schreeuwen altijd. Tegen zo’n lief mens, van, ik schat, een jaar of zeventig. Dat zo’n lul, of klootzak – sinds jouw vorige mail mogen we deze woorden als ingeburgerd beschouwen – tegen die vrouw, een oudere dame die zich door al die fietsen op dat fietspad even helemaal geen raad meer wist en de wielrenner in de weg zat – ach, wie zit er niet een wielrenner in de weg? – maar dat die zak tegen dat lieve mens riep: ‘Wat doe je hier? Ga thuis zitten!’ Ja Daan, werkelijk waar, deze woorden, deze klankexplosie, heb ik live gehoord, op dat fietspad, op die zomerse lentedag, met overal de bollenvelden in bloei. ‘Wat doe je hier? Ga thuis zitten!’ De verontwaardiging van de andere fietsers, maar ook de schrik. Wielrenners zijn een soort dat eigenlijk niet op deze planeet thuishoort, ze hebben duidelijk geen opvoeding genoten. Deze week hoorde ik er zelfs eentje in het Italiaans schreeuwen, toen ik iets te veel ruimte op het fietspad innam. ‘A parte,’ riep die gast. Ik denk, jij bent apart, maar ik ga geen centimeter voor jou opzij. Ik wist even niet wat lul of klootzak in het Italiaans was, maar ze verstonden het wel wat ik in het Nederlands zei, want ik kreeg een vinger.

Die Partij Tegen De Wielrenners moet natuurlijk wel met programmapunten komen, en ideeën. Ik heb er alvast eentje. Je kent die roosters wel voor het wild in de duinen. Waar wij wel met onze schoenen overheen kunnen, maar die Schotse runderen in wegschieten met hun hoeven. Zo’n zelfde rooster maar met wat smallere spleten zouden we ook aan het begin van het duinpad kunnen leggen, en nog wel bij meer fietspaden in het land (want we zijn een landelijke partij). En dan om de vijftig meter herhalen. Die wielrenners hebben behalve kortere lontjes ook dunnere bandjes dan wij hebben. Begrijp je? Kortom: een doortastende partij, die PTDW. Ik denk dat we Rutte met gemak verslaan de volgende keer.

Groeten van een nu al in een verkiezingsroes verkerende

Martin


Zwaar ongeval Wassenaarseweg

Op de kruising van de Wassenaarseweg en 1e Mientlaan heeft zich vorige week donderdagavond een zwaar ongeval voorgedaan.

Twee personenauto's zijn rond 21.00 uur met grote snelheid op elkaar gebotst. De brandweer heeft iemand uit de auto moeten bevrijden. Naast de brandweer, ambulance en politie kwam ook een traumehelikopter ter plaatse. Beide voertuigen lagen in de groenstrook langs de Wassenaarseweg, vele meters van de rijbaan.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.