Onder omwonenden en gebruikers

Enquête Zanderij-tunneltje

Gemeente Katwijk start deze week met het uitvoeren van een enquête over het gebruik en de ervaringen van het Zanderijtunneltje. De enquête wordt verspreid onder inwoners van de wijken Tranendal, Zanderij en Koestal. Aanvullend hierop wordt een enquête onder fietsers, die gebruik maken van de tunnel, gehouden.


Doel is inzicht te krijgen in de herkomst en de bestemming van fietsers. Ook gaat het over de veiligheid van het gebruik van de tunnel. Besso Projectmanagement doet in opdracht van de gemeente Katwijk het enquêteonderzoek.


Tunneltje

Het Zanderijtunneltje tussen de Nieuwe Duinweg en Baron van Wassenaerlaan wordt gebruikt door alle soorten verkeer tussen Katwijk aan den Rijn (dorp) en de Zanderij/Koestal. Om het tunneltje veiliger te maken voor fietsers en voetgangers doet de gemeente onderzoek naar een toekomstbestendige oplossing voor het tunneltje.


Afname interviews op locatie

Er worden in beide richtingen enquêtes afgenomen onder fietsers en scootergebruikers. Voetgangers en automobilisten worden niet meegenomen in het onderzoek. Fietsers worden aangesproken en gevraagd deel te nemen aan de enquête. Het invullen van de enquête duurt maximaal vijf minuten.


Vertrouwelijk en anoniem

Gegevens worden uiteraard vertrouwelijk en anoniem verwerkt en alleen voor dit doeleinde gebruikt. Na afloop van het project worden de vragenlijsten vernietigd.

De enquête periode loopt van 9 april tot en met 1 mei 2021.

De enquête is ook digitaal in te vullen op:

www.katwijk.nl/onderzoekcentrum


Herontwikkeling locatie De Krulder

De gemeenteraad laat zich vanavond informeren over de herontwikkeling van de locatie Windvang/De Krulder. Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen vergadert de raad via een videoverbinding, te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl


Tussen 20.30 uur en 21.30 uur is er een informatieve sessie over die herontwikkeling.

Op de huidige locatie van scholen De Windvang en De Krulder wordt een Integraal Kind Centrum (IKC+) gevestigd en de openbare ruimte heringericht.

Het college stelt de raad voor op het vrijvallende kavel een door Stichting De Morgenster te ontwikkelen woonzorg-complex van negen bouwlagen toe te staan voor 60 woningen waarvan acht met de functie Beschermd Wonen.