Afbeelding
Foto: pr

Bijdrage wijkraad voor geveltuinen

Katwijk aan den Rijn nóg groener

Overal om je heen lees en hoor je dat wij als mensen moeten vergroenen, zodat de natuur dichter bij je kan komen. Nu wij de winter achter ons hebben gelaten en al weer volop van de lente genieten, kunnen we naar buiten om te genieten van de natuur. Dat geldt uiteraard ook voor onze gevleugelde dieren, vogeltjes, bijen en wormpjes etc.


Wijkraad Katwijk aan den Rijn wil daar letterlijk een steentje aan bijdragen. ‘Wij willen de gevels bij woningen met geveltuinen doen laten opfleuren. Dus stenen er uit en planten er in. Direct de grond in is volgens kenners het beste voor de plant en de gehele biodiversiteit. Is dit niet mogelijk maar u wilt wel opfleuren denk dan aan een mooie pot opgevuld met planten.’




Wij willen de gevels bij woningen met geveltuinen doen laten opfleuren


Wijkraad Katwijk aan den Rijn stelt daarvoor een donatie ter beschikking, exclusief voor inwoners van Katwijk aan den Rijn. U kunt bij het tuincentrum De Uiver aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn daarvoor mooie planten kopen.


Indien u toevallig ook nog een mooie boom ter hoogte van u woning heeft staan, dan kunt u de boomspiegel adopteren, eventueel met uw buren. De boomspiegel is en blijft van de gemeente Katwijk, maar u kunt die dan beplanten en onderhouden. Ook daarvoor stelt de wijkraad een donatie ter.


U moet wel zelf de armen zelf uit de mouwen steken, maar dat geeft u dan ook wel de mogelijkheid om een fantastisch eigen stukje groen te creëren. Indien u stenen dan wel tegels over heeft dan kunt u deze meenemen en in een container deponeren die daarvoor deze dag geplaatst is op het parkeerterrein van De Uiver.


Wanneer en waar

Op donderdag 15 april vanaf 14.00 uur staat de Wijkraad Katwijk aan den Rijn bij tuincentrum De Uiver aan de Rijnstraat paraat om uw planten aan te schaffen. Het is een vestzak-broekzak-verhaal.


U krijgt voor die dag dan een waardebon van de wijkraad van 50 euro om uw geveltuin op te fleuren, dan wel 40 euro om uw boomspiegel te adopteren. Uw gegevens worden door de wijkraad genoteerd, zodat zij weten wie wat aanschaft en waarvoor. Ook krijgt u een brochure van de gemeente Katwijk mee, waarin de spelregels staan over hoe en waar en hoe diep de geveltuin mag worden aangelegd. Er is hiervoor geen vergunning nodig, maar u dient zich wel te houden aan deze spelregels.


De actie wordt in overleg met de gemeente Katwijk en de Stichting Steenbreek Katwijk uitgevoerd.


Bij deze actie is het wel zo dat ‘wie het eerst komt die het eerst maalt', want op = op. Deze actie geldt alleen voor de bewoners van Katwijk aan den Rijn.