Thirza Ouwehand en haar medestudenten met het bordspel ‘Back To 1 Hour’. | Foto: pr
Thirza Ouwehand en haar medestudenten met het bordspel ‘Back To 1 Hour’. | Foto: pr Foto: pr

Bordspel ‘Back To 1 Hour’ voor jongeren

Katwijkse gaat strijd aan met digitale verslaving

De Katwijkse Thirza Ouwehand heeft samen met drie medestudenten van de Hogeschool Leiden het bordspel ‘Back To 1 Hour’ ontwikkeld.


Dat spel draagt bij aan verminderen van het sociale mediagebruik onder de jongeren. De hogescholers hebben onderzocht dat de gemiddelde 10- tot 15-jarigen zo’n vijf uur per dag achter een scherm zit. Dit brengt veel gevolgen met zich mee, zoals onzekerheid, slechte nachtrust en een eenzaam gevoel.

In hun onderzoek gaven ouders aan het lastig te vinden om het gesprek met hun kinderen hierover aan te gaan. Om die reden hebben de studenten een bordspel ontwikkeld om dit gesprek op een laagdrempelige manier aan te gaan en bewustwording van de gevolgen te creëren. Het bordspel ‘Back To 1 Hour’ moet de schermtijd van de jongeren drastisch omlaag brengen. Vorige week zijn de eerste spellen de deur uitgegaan. In totaal worden er 100 stuks van ‘Back To 1 Hour’ uitgeleverd aan ouders en middelbare scholen. Meer informatie: www.laicosgames.nl



Fusie Driestar College en Wartburg College

Door het College van Bestuur van het Driestar College en Wartburg College zijn vorige week woensdag de fusiedocumenten ondertekend.


Daarmee zijn de scholen officieel gefuseerd. Aanleiding voor de fusie is het besluit om de locaties Driestar Lekkerkerk en Revius in Rotterdam-Zevenkamp over enkele jaren samen te voegen tot één nieuwe, christelijke school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag. Krimpen aan den IJssel lijkt daarvoor de meest voor de hand liggende vestigingsplaats. Na uitvoerige afweging van de verschillende mogelijkheden is gekozen om deze samenwerking organisatorisch vorm te geven door middel van een besturenfusie.


Deze optie draagt het meeste bij aan de hoofddoelstelling om het reformatorisch onderwijs in die regio te behouden en te versterken. Door de krachten van beide scholen te bundelen, wordt maximaal geïnvesteerd in een toekomstbestendig onderwijsaanbod in het gezamenlijke voedingsgebied. De nieuwe scholengemeenschap telt zo'n 7.000 leerlingen verdeeld over locaties in Leiden, Gouda, Dordrecht, Lekkerkerk en Rotterdam.