Rozemarijn Dees, medewerkster Nel Hoek en moeder Lia van Duijn (v.l.n.r.). | Foto: Wijnand de Ruijter
Rozemarijn Dees, medewerkster Nel Hoek en moeder Lia van Duijn (v.l.n.r.). | Foto: Wijnand de Ruijter Foto: Wijnand de Ruijter

Camping Zuidduinen is (bijna) klaar voor de toekomst

Rozemarijn Dees, sinds januari vorig jaar eigenaar van camping Zuidduinen, kan helaas niet meer terugvallen op de kennis en ervaring van vader Arie van Duijn, de voormalige eigenaar die het afgelopen campingseizoen nog haar steun en toeverlaat was.


Door Gert van Es

Vader Arie, sinds 1995 het gezicht van camping Zuidduinen, overleed geheel onverwachts op 13 december op 61-jarige leeftijd. Gelukkig blijft moeder Lia nog een aantal dagen in de week de campingwinkel runnen.

Op camping De Zuidduinen wordt er momenteel nog hard gewerkt om het kamperen in en naast het duingebied nog mooier te maken.

Zo zijn de stroomaansluitingen verzwaard, alle standaardplaatsen uitgerust met een stroomaansluiting van 10 Ampère en de comfortplaatsen met 16 Ampère, zijn de comfortplaatsen voorzien van wateraansluiting (aan- en afvoer), is er glasvezel aangelegd voor een snel en stabiel Wifi-netwerk en zijn de lantaarnpalen vervangen door zuilen met ledverlichting. Dees heeft voor 2022 nog meer mooie ideeën en plannen om de camping verder te verfraaien. ‘Echt, mijn camping wordt de beste en mooiste kustcamping van Nederland’, zegt de enthousiaste Rozemarijn.

Een aantal, al aanwezige, trouwe Nederlandse langkampeerders zijn bijzonder tevreden met de verbeteringen. Helaas voor Dees zijn er nog geen gasten uit Duitsland. In verband met de coronamaatregelen mag er bij onze oosterburen voorlopig alleen strikt noodzakelijk worden gereisd.

Camping De Zuidduinen bereidt zich intussen voor op een nieuw kampeerseizoen en zorgt dat het terrein er de voorzieningen er weer piekfijn en veel moderner uit komen te zien.

De Zuidduinen is daarmee een mooi visitekaartje voor Katwijk.