Wethouder Corien van Starkenburg (links) en directeur Gwen Spies (Welzijnskwartier) bij een van de wijkhoppers. | Foto: pr
Wethouder Corien van Starkenburg (links) en directeur Gwen Spies (Welzijnskwartier) bij een van de wijkhoppers. | Foto: pr Foto: pr

Vanaf 1 april is de nieuwe vervoersdienst actief

Drive-by lancering met bloemen Katwijk Rijd(t) Mee

In de stralende zon werd vorige week donderdag de nieuwe lokale vervoersdienst Katwijk Rijd(t) Mee officieel in gebruik gesteld. Middels een drive-by hebben de ouderenbonden en de eerste chauffeurs bloemen en bedankjes ontvangen van onder andere wethouder Corien van Starkenburg.


Samenkomen kon natuurlijk niet, maar dit project verdiend een mooie start en leent zich uitstekend voor een lancering. Letterlijk en figuurlijk. Vrijwilligers van Katwijk Rijd(t) Mee haalden daarom op 1 april vertegenwoordigers van ouderenbonden PCOB, AOBK en Kat-Rijn op.



ANWB AutoMaatje

Bij Huize Callao in Katwijk aan den Rijn, de thuisaccommodatie van het Welzijnskwartier, stonden wethouder Van Starkenburg, Simone van Leeuwen (ANWB AutoMaatje) en Gwen Spies (directeur-bestuurder Welzijnskwartier) op hen te wachten. Zij deelden sleutels, bloemen en herkenningsborden van Katwijk Rijd(t) Mee uit. Daarna gingen de chauffeurs nog naar een aantal ‘Huizen van de Buurt’ om herkenningsborden te overhandigen.


De nieuwe vervoersdienst is sinds vorige week donderdag actief en bedoeld voor mensen die niet zelfstandig kunnen bewegen, geen eigen vervoer hebben of voor wie de bushalte te ver lopen is. Die kunnen met een van de twee elektrische wijkhoppers meerijden of ze stappen bij een ANWB AutoMaatje in. Daarvoor hebben zich inmiddels 30 automobilisten aangemeld bij het Welzijnskwartier.

FietsMaatjes Katwijk (onderdeel van de dienst) start ook binnenkort. Er komen sowieso twee fietsen en in overleg met lokale zorginstanties en hun fietsen wordt dat aanbod verder uitgebreid.


Ritje bestellen

Een rit bestellen gaat heel eenvoudig. Via telefoonnummer 071-3031280 kunt u zich aanmelden als klant en om uw ritten te bestellen, op doordeweekse dagen bereikbaar tussen 08.00 tot 12.00 uur en via

katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl.

Vrijwilliger worden? Dat kan ook. Bent u al enthousiast, heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken voor een informatief kennismakingsgesprek? Bel dan met Arnout de Bakker, projectleider Katwijk Rijd(t) Mee: 06 12215177.