Goeiendag neef


Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: martin@watermail.com

van: daan@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef


Ha Martin

Je maakt je terecht druk over wat er in Katwijk gestemd wordt. Maar ik denk dat ik nou wel een partij heb waar nog meer mensen op gaan stemmen: de PTDW. De Partij Tegen De Wielrenners. Het is een ware plaag, een overmacht. Zoals een muggenplaag in de zomer, de beulen van ISIS in het Midden-Oosten, de Wehrmacht in 40-45, zwermen sprinkhanen in Afrika, miljoenen muizen in Australië en de triljoenen planeten in het heelal.

Wat wil het geval? Vorige week, met die warme dagen, kregen we het meteen in onze hum om lekker effe naar Scheveningen te fietsen over het duinpad. Je denkt: een doordeweekse dag, lekker rustig. Nou, vergeet het maar. Het lijkt wel of er niemand meer werkt! Miljoenen racefietsers! En corona bestaat er ook niet. Maar goed, ik had er wel 86 keer een kaakfractuur kunnen oplopen, of 36 keer mijn kuitbeen kunnen breken. Verder een kans op 44 dijbeenfracturen, 56 collumfracturen, 112 armfracturen, 36 dwarlaesies en 18 keer kans dat ik gewoon dood zou zijn gereden. Racefietsers…het zijn mensen zoals jij en ik, maar ze krijgen net als mensen die drugs gebruiken een waas voor hun ogen. Ze krijgen last van sportverdwazing, fanatisme, egocentrisme. Ze schreeuwen voortdurend vanuit verte: ‘Hé!!’ Of: ‘Kijk uit!!!’ Eén keer moest zo’n racefietser volop mij in de remmen en schreeuwde daarbij een lelijk woord. Het was ter hoogte van Meijendel. Toen heb ik ook lelijke woorden geroepen, namelijk: ‘klootzak’ en ‘lul’. En dat doe ik anders nóóit in Meijendel.

Racefietsen of wielrennen: de nieuwe religie! En daar moeten gewone dagjesmensen als ik voor wijken. Het wordt tijd dat daar eens iets aan gebeurt, Martin. Ik stel voor dat we speciale tijden voor die lui instellen (want verbieden lukt toch niet). Maar gewoon van ’s ochtends 5 uur tot ’s ochtends 9 uur en dan van ’s avonds 23.00 uur tot ’s nachts half twee. Dan heeft niemand er last van. Nou ja, niemand… Misschien wel de dieren. Nee, als ik er zo over nadenk moeten we het misschien maar helemaal verbieden. Zou jij op me stemmen, Martin?

Groet, Daan


Verdachte diefstallen opgepakt

Een 40-jarig man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is afgelopen zaterdag rond 18.00 uur in Rijnsburg door de politie aangehouden.

In die dagen ervoor waren er meerdere diefstallen in winkelcentrum De Hoftuin in Rijnsburg. Uit onderzoek, in samenwerking met ondernemers van winkelcentrum in de Hoftuin kwamen agenten al snel achter de identiteit van de verdachte. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg men toestemming voor aanhouding. ‘Gezien de problematiek binnen ons werkgebied was er voor de Officier van Justitie genoeg aanleiding om door te pakken in deze zaak!', schrijft de politie. Een agent buiten diensttijd zag de verdachte lopen in de omgeving van het winkelcentrum in Rijnsburg. Diverse eenheden werden hiervoor ingezet om de 40-jarige man in te rekenen.