Leerlingen De Schakel in actie Voedselbank

Al jaren verstrekt De Voedselbank Katwijk gratis voedselpakketten die bedoeld zijn als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen.


Omdat het voor de Voedselbank steeds moeilijker wordt om aan levensmiddelen te komen om hiermee de voedselpakketten te kunnen samenstellen, wordt er op basisschool De Schakel van dinsdag 6 april tot en met donderdag 29 april een actie ten behoeve van de Voedselbank Katwijk gehouden. Met de actie leren de kinderen dat het goed is om elkaar te helpen en voor elkaar klaar te staan.

Zo zal er aan het begin van de actie door een aantal kinderen, een uit elke groep, een bezoek worden gebracht aan de voedselbank en zal het kind hiervan een verslag doen in zijn/ haar groep.

Daarnaast kunnen de kinderen in de periode van 6 april tot en met 29 april dagelijks spullen voor de voedselbank inleveren.

Daarbij valt te denken aan velerlei goederen, variërend van snoepjes tot macaroni tot toiletartikelen, waaronder shampoo en tandpasta.

Al deze spullen zullen gedurende de actie verzameld worden in de zogenaamde Wall of Food. Ook kunnen de kinderen de bonnen van de Hoogvliet weer inleveren in een bak.


Kent u een leerling van De Schakel, geef hem of haar dan in de actieperiode iets extra’s mee ten behoeve van de voedselbank en help zo de kinderen van de actie een fantastisch succes te maken.


Kaars in paasnacht

Deze week wordt door christenen ook wel de ‘stille week’ genoemd.


In de afgelopen dagen is stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus. In de paasnacht wordt in veel kerken de paaskaars ontstoken.

Als teken van licht in de duisternis.

De Protestantse Gemeente Rijnsburg wil iedereen vragen om in de paasnacht 3 april van 20.00 tot 24.00 uur een kaars voor uw raam te plaatsen als teken van geloof, hoop en liefde.

Als teken dat het licht schijnt in de duisternis voor alle mensen.


Hulpgoederen Werkgroep De Ruyter onderweg

Onlangs heeft werkgroep De Ruyter haar hulptransporten naar Oost-Europa hervat.

Het eerste transport vertrok op 14 maart en is inmiddels alweer terug, een tweede hulptransport vertrok vorige week.

De bestemming is Roemenië. De vrachtwagens vol geladen met pallets o.a. met kleding, maar ook dekens, matrassen, conserven, speelgoed, luiers, schoenen, etc., etc. zijn er meer dan welkom. De organisatie hoopt van harte dat dit jaar dat opnieuw gaat lukken.

Met twee hulptransporten binnen een maand is een goede eerste stap daartoe gezet.

Wilt u meer weten over het belangrijke werk van De Ruyter. Bezoek dan de website:
www.werkgroepderuyter.nl