Informatiebijeenkomst, maandag 12 april


Hersenletsel                en onbegrip                in de omgeving

In de regio Zuid-Holland Noord is op maandag 12 april van 16:15 tot 17:15 uur de eerste (digitale) informatiebijeenkomst voor mensen met hersenletsel. Het thema: onbegrip in de omgeving.

Mensen met hersenletsel ervaren vaak onbegrip in hun omgeving. Hersenletsel verandert niet alleen het leven van de getroffene, maar ook het leven van de naasten en daarmee de relaties. De eerste fase is die van angst, stress en overleven.

Dat geldt niet alleen voor de getroffene, maar zeker ook voor de partner. En als de getroffene dan weer thuis is moet een nieuw evenwicht worden gevonden. Voor dit nieuwe evenwicht bestaat geen pasklaar recept. Tijdens deze eerste (digitale) informatiebijeenkomst gaan wij met elkaar in gesprek over de (on)zichtbare gevolgen van hersenletsel en hoe het de relatie tussen de getroffene en de omgeving beïnvloedt. We wisselen ervaringen uit en delen tips met elkaar. De bijeenkomst is bedoeld voor getroffenen en hun naasten. Met medewerking van: Christine Dessauvagie (hersenletsel.nl); Floor Aanhaanen (GZ-psycholoog Topaz Revitel) en Joan Veldhuizen (Transmuralis).

Aanmelden via mail naar joanveldhuizen@transmuralis.nl onder vermelding van ‘aanmelding infobijeenkomst 12 april’ en een link wordt toegestuurd.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Transmuralis, transmuraal netwerk Zuid-Holland Noord.

Online CJG-lezing, woensdag 21 april

Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden                bij kinderen

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op woensdagavond 21 april de online lezing ‘Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren (Triple P)’ voor ouders van kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Kinderen hebben meer zelfvertrouwen, meer succes op school en kunnen beter met anderen opschieten als zij bepaalde basisvaardigheden ontwikkelen. Hoe leer ik mijn kind respectvol om te gaan en rekening te houden met anderen? Hoe bevorder ik de ontwikkeling van een positief zelfbeeld bij mijn kind? Hoe stimuleer ik mijn kind sociale en communicatieve vaardigheden? Hoe kan ik mijn kind leren om problemen zelfstandig op te lossen? In de lezing Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren krijg je een aantal suggesties en ideeën die kunnen helpen bij het aanleren van belangrijke levensvaardigheden. Zo kunnen kinderen zich ontwikkelen tot volwassenen die vertrouwen hebben in zichzelf: sociaal vaardig en zelfstandig.

De online lezing is op woensdag 21 april van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname kost 5,00 euro per persoon (Ouderparen 10 procent korting).

Aanmelden: www.cjgcursus.nl