DVS Junioren zijn weer begonnen. | Foto: pr
DVS Junioren zijn weer begonnen. | Foto: pr Foto: pr

DVS Junioren mogen weer

Helaas een bekend beeld de afgelopen maanden; het clubhuis van DVS is leeg, de instrumenten staan in de materiaalruimte en er ligt stof op de stoelen van de bar. Gelukkig is daar sinds kort verandering in gekomen. Nu er kleine versoepelingen binnen de coronamaatregelen zijn afgegeven, biedt dit voor DVS de mogelijkheid om weer in actie te komen. Maar alleen de Junioren, de rest van de vereniging moet nog even geduld hebben.


De Junioren mogen weer samen spelen. De eerste repetitie na tien weken voelt toch weer als vanouds. Lekker de marsen spelen die ons zo bekend in de oren klinken of de noten die tijdens de AMV (Algemene Muzikale Vorming) les zijn geleerd nog een keer inkleuren op de notenbalk. De jongens zijn enthousiast om zich weer voor te bereiden op een nieuw seizoen, ondanks dat onduidelijk is hoe die eruit zal gaan zien. Er is weer bedrijvigheid in het clubhuis, uiteraard binnen de gestelde coronamaatregelen.


Het andere deel van de vereniging kan zich nog niet zo gelukkig prijzen. De muzikale klanken van de leden van de Marchingband worden op niveau gehouden door middel van online instructies van dirigent Rob Balfoort. Uiteraard haalt deze manier van repeteren het niet bij het geven van een echte repetitie. Hier geldt de uitspraak ‘beter iets dan niets’. Ook de leden van ‘DVS on Stage’ zitten niet stil. Er worden plannen gemaakt voor een nieuwe ‘Maestro van Katwijk’ waar prominente Katwijkers het tegen elkaar opnemen om de beste Maestro van 2021 te worden. Dit evenement gaat waarschijnlijk in een aangepaste vorm plaatsvinden. Daarnaast wordt er ook bij ‘DVS on Stage’ online les gegeven zodat, wanneer er weer gestart mag worden, de leden hier klaar voor zijn.

Het is duidelijk dat het voor DVS, net zoals bij elke (muziek) vereniging, lastig is om tijdens deze tijd de leden van je vereniging bij elkaar te brengen en je hobby uit te oefenen. Eén ding is duidelijk: Zodra de situatie het weer toestaat is DVS er klaar voor om haar muziek weer, zoals gewend, ten gehore te brengen.



Liedjesmarathon RTV-radio levert 3.340 euro op

‘We hebben van De Voorraadkast een Voorraadschuur gemaakt! Dank jullie wel.’

Dat waren op zaterdag even voor 18.00 uur de laatste woorden die te horen waren tijdens de Liedjesloterij Mega Marathon op RTV Katwijk. Het radio-evenement werd gehouden ten bate van de particuliere voedselbank 'De Voorraadkast' en leverde tassen vol gedoneerde boodschappen en een bedrag van 3.340 euro op.

Het initiatief voor de marathon ontstond, omdat het programma zijn eerste verjaardag wilde vieren. De Liedjesloterij begon toen de sport stil kwam te liggen vanwege de coronapandemie. Rond de marathonuitzending konden de luisteraars via een donatie aan de actie platen aanvragen. Ook kon men op zaterdag boodschappen doneren voor De Voorraadkast.

Tijdens de marathon, die op vrijdagavond om 18.00 uur werd afgetrapt door wethouder Adger van Helden, werden presentatoren Marcel van der Vijver en Henk Kasius, knoppenmagiër Jacques Ahlers en stagiair Rutger Ouwehand elk uur ondersteund door een keur aan gastpresentatoren.