Vorige week donderdag ging de vlag uit voor de eerste bewoners in de Oeverpolder. | Foto: pr
Vorige week donderdag ging de vlag uit voor de eerste bewoners in de Oeverpolder. | Foto: pr Foto: pr

Vlag uit bij nieuwe appartementen Oeverpolder

Bij nieuwbouwcomplex Oeverpolder aan de Hoorneslaan in Katwijk ging vorige week woensdag de vlaggen uit. De eerste huurders van de in totaal 52 nieuwe huurwoningen van Dunavie kregen daar de sleutel. De nieuwe bewoners kregen een goodiebag en een vlag. De wooncorporatie verwelkomt en reikt sleutels uit aan de nieuwe bewoners tot donderdag 8 april.


Het appartementencomplex tegenover winkelcentrum Hoornespassage bestaat uit 32 twee- en 20 driekamerwoningen, waarvan er 42 worden verhuurd in de categorie ‘betaalbaar’ en 10 (aan de Hoorneslaan) in de categorie ‘middelduur’. is een parkeerterrein ontworpen. Huurders hebben binnen het U-vormige bouwblok een eigen parkeerplaats. Bezoekers moeten hun auto buiten het woonblok op straat parkeren. In samenspraak met gemeente en Hoogheemraadschap van Rijnland is gekozen voor een duurzame oplossing van de opvang van het regenwater.


Het parkeerterrein is voorzien van waterdoorlatende bestrating; tussen het nieuwe woongebouw en het naast staande kantoorgebouw 't Kwadrant komt een brede, groene wandelstrook met een wadi. Die wadi (Water Afvoer Drainage Infiltratie) zorgt voor een tijdelijke waterberging bij hevige regenval.