Goeiendag neef

Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.



aan: daan@watermail.com

van: martin@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef


Ha Daan,


Hoe is het? Ik durfde bijna niet naar de verkiezingsuitslagen te kijken. Van Katwijk, bedoel ik uiteraard. Want ik houd niet zo van die types die op Forum voor Democratie of de PVV stemmen. Wat een ongezellige figuren moeten dat zijn. Ik vraag me dan af: zijn Katwijkers dan zo ongezellig? Landelijk gezien zijn de mensen helemaal niet zo ongezellig. De meeste stemmen gaan naar de VVD, die gezellige partij met de immer lachende Rutte en hun Dixielandmuziek. Maar nee, in Katwijk ligt het helaas anders. Daar stemt een kwart argeloos op haatzaaiers en virusontkenners. Ik kan het nou eenmaal niet anders zien, Daan. Ik wóú dat ik het anders kon zien. Maar Katwijk hoort nou eenmaal bij de VUK-dorpen. Vroeger noemde je dat de FUCK-dorpen, en soms hoor je dat nog wel. De VUK-dorpen, met de V van Volendam, dat omdat het dicht bij Amsterdam ligt, vroeger dus met een F werd uitgesproken (’t fissersfolk van Folendam), de U van Urk, bekend van de coronateststraatpyromanen, en de K van Katwijk, dat toen sloopziekte er nog niet had toegeslagen, en dat is lang geleden, je nog gewoon met CK schreef. Hoe moet je al die lui aan het verstand peuteren dat ze beter anders kunnen stemmen, iets gezelligers? Iets wat ik goed vind, iets waar ik mijn goedkeuring aan kan geven? Want ik heb het natuurlijk bij het juiste eind, dat weet je, Daan. Nee, dat is natuurlijk ook weer niet zo. Waar haal ik de hoogmoed vandaan? Iedereen mag natuurlijk stemmen of wat of wie die wil. Hij of zij (of het, dat heb je tegenwoordig ook) zal er zijn of haar redenen wel voor hebben. Maar deugen die redenen dan wel, vraag ik me af. Een moeilijk vraagstuk hoor, zo in de lente. Nou ja, gelukkig wordt het warmer en gaat de zon meer schijnen. Dan kunnen we die droeve uitslagen weer gauw achter ons laten. Ik las trouwens in de Katwijksche Post dat ik je kan voordragen voor een lintje. Zou je dat willen, Daan?


Een royale groet,

Martin



Man aangehouden;
inzet politiehelikopter

De politie heeft afgelopen maandagavond een man aangehouden na een verdachte situatie. Naast politie op de grond werd ook de politiehelikopter ingezet. De helikoper heeft enkele rondes boven het dorp gevlogen.

Eerder werd een signalement van de man vrijgegeven.

De man werd gezocht rond de Nachtegaallaan. ond 22.00 uur liet de politie weten de verdachte op de Boslaan in de kraag te hebben gevat.