Praten met wethouder over anders afval inzamelen

Wethouder Corien van Starkenburg praat deze en volgende week in verschillende FB-sessies over de andere manier van afval inzamelen waar de gemeenteraad onlangs mee akkoord ging.


‘U heeft er vast al iets over gehoord; de manier van afval inzamelen gaat veranderen. Het verbranden van restafval wordt steeds duurder en als we niets doen wordt daardoor de afvalstoffenheffing steeds hoger’, meldt de gemeente in een persbericht.


Met ingang van 2023 wordt daarom een tarief op restafval ingevoerd. ‘Met de bedoeling om goed sorteren te stimuleren zodat we minder restafval overhouden. Alleen zo houden we de kosten in de hand’, aldus de gemeente.


Extra container

Iedere inwoner in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg met een laagbouwwoning een extra container aan huis.

De inwoners mogen zelf kiezen welke grondstof de gemeente aan huis op komen halen; pmd (plastic) of papier.

In de week van 18 maart krijgt iedereen een brief thuis met een link naar een enquête. In de enquête kan men ook aangeven of men nóg een extra container aan huis wilt.


Livesessies

‘Omdat we ons goed voor kunnen stellen dat er vragen zijn, komt er voor iedere wijk een livesessie op Facebook. Wethouder Corien van Starkenburg licht de plannen toe en beantwoordt de vragen die er zijn. Dus heeft u vragen en wilt u die via Facebook stellen? Dat kan! Sluit dan aan bij de sessie voor uw wijk.'


Deze week zijn er al twee sessies gehouden. Afgelopen maandag met inwoners uit Katwijk aan den Rijn en gisteravond met Valkenburg.



Voor iedere wijk een livesessie

Volgende week zijn Katwijk aan Zee (maandag 8 maart), Katwijk Noord (dinsdag 9 maart) en Rijnsburg (woensdag 10 maart) aan de beurt.


Alle livesessies beginnen om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 20.30 uur. Via de Facebookpagina van de gemeente Katwijk kan men de uitzending volgen.

Natuurlijk mag men ook bij een andere wijksessie aansluiten als de datum niet uitkomt.


Wie wel vragen heeft, maar die liever niet via FB wil stellen, kan terecht op www.katwijk.nl/andersinzamelen. Daar staat al veel informatie over de nieuwe manier van inzamelen.

‘Staat uw vraag er niet tussen?

Mail dan naar

andersinzamelen@katwijk.nl.’