Bezwaargang tegen komst Domino’s Pizza

Eigenaar Magid Iskander van Gloria Maria shoarma-pizza en een bewoonster hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van Domino’s Pizza op Oegstgeesterweg 30 in het Koopcentrum ‘De Remise’ in Rijnsburg. Maandag hield de gemeente een ambtelijke hoorzitting over de kwestie.


Door Nico Kuyt

Iskander had zelf juist een vergunning voor de uitbreiding van zijn etablissement, toen hij vernam dat Domino’s het pand van tegelwinkel Pavimenton wil betrekken. Een zeer grote concurrent naast hem die handelt in hetzelfde segment. Hij tekende protest aan. Ook een bewoonster die erboven woont koos de weg van het bezwaar, mede namens enkele andere bewoners.



‘Absolute kolder’

Enige tijd geleden kwam ook al Spare Rib Express in de straat. ‘Marktimperfectie’, ‘oneerlijke concurrentie’, 'buiten proportie', schilderde de raadsheer van Iskander afgelopen maandag. Zijn cliënt zit nu met de investering van de uitbreiding die wellicht niet gaat renderen. En in deze coronatijd is het al zwaar. Afzetverwachting moet in zijn ogen mee afgewogen worden. En dan wordt de overlast groter. Het onveilig racen van de scooters, rommel op straat, hangjeugd, parkeren, geluid, stank, kortom, toenemende overlast en onveiligheid. Burgemeester en wethouders had de vergunning kunnen weigeren, stelde de raadsheer en wees onder andere naar bepaalde beginselen en een hardheidsclausule.


Voldoet

Maar volgens de advocaat van uitbater Blickman van Domino’s voldoet de vergunning overal aan. Het voldoet aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en die beginselen en concurrentie, daar gaat de gemeente niet over. ‘Absolute kolder’, noemde hij de inbreng van de raadsheer zelfs. De gemeente moet toetsen aan de Wabo en als er geen weigeringsgronden zijn, moet de gemeente het verlenen. En zijn cliënt doet ook een investering. Blickman voegde nog toe dat Domino’s geen scooters heeft, maar elektrische fietsen en niemand gaat over de stoep. Alles wordt gedaan om overlast te voorkomen, aldus de uitbater.


De Vereniging van Eigenaren van het woonblok heeft geen bezwaar ingediend en de bezwaarmaakster verscheen niet op de hoorzitting.


De hoorambtenaren houden de vergunning de komende tijd nog tegen het licht. Daarna volgt een besluit op het bezwaar.