Brouwerstraat

Ingezonden n

Wij als bewoners van een deel van de Brouwerstraat, willen met deze brief aan de raadscommissie onze mening/ideeën kenbaar maken voor een veiliger en leefbare Brouwerstraat.


Een vrachtwagenverbod en het veranderen van de Brouwerstraat in een voorrangsweg alleen, dat gaat de straat alleen maar onveiliger maken. De gereden snelheden zullen dan zeker omhoog gaan. Ook het in en uit parkeren, en het oversteken worden dan bemoeilijkt, het is nu al bijna onmogelijk.

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een complete verkeerslichtinstallatie, maar dan wel overal, en niet alleen bij de Oegstgeesterweg en de Burg. Meiboomstraat. Dus ook bij de Joh. Poststraat en de Korte Voorhouterweg. En een voetgangersstoplicht bij de J. Oudaanstraat. Hier steken veel voetgangers en fietsers over (waaronder veel schoolkinderen) vanuit de nieuwbouwwijk De Horn.


Ook flitspalen op div. plekken in de straat om zo beter te kunnen handhaven, en de snelheid waar mee gereden wordt binnen de 30 km. grenzen te houden. Als handhaving op de snelheid van 30 km. niet mogelijk is met deze aanpassing als (gebiedsontsluitingsweg),er dan maar weer zoals voorheen een 50 km. straat van maken. De gemiddelde snelheid is nu toch al rond de 40 km. per uur. Het voordeel daarvan is, dat er dan wel gehandhaafd kan worden.

Ook vinden wij het teleurstellend dat de gemeente geen brief met alle info aan alle bewoners in de straat heeft gestuurd met de drie voorgestelde mogelijkheden, waarna de bewoners dan hun voorkeur kenbaar kunnen maken. De bewoners nu al mee laten praten, en niet pas als er beslissingen genomen zijn.

De financiën voor een complete verkeerslicht installatie is niet alleen te vinden in het potje voor infrastructuur/ mobiliteit, maar kan ook worden gevonden in de grondopbrengsten van nieuwbouwwijk De Horn, waardoor tenslotte alle ellende mee begonnen is.


Hopelijk kiest de raad niet voor de goedkoopste oplossing, maar voor de bewoners de veiligste.


Cees Noort, namens bewoners van de Brouwerstraat.